'Gepromoveerde Palermo bijna in handen van City Football Group'
i

GettyImages

'Gepromoveerde Palermo bijna in handen van City Football Group'

Rick Kraaijeveld • 23:18, 15-06-2022 / Laatste Update: 00:13, 12-12-2023

Palermo, dat net gepromoveerd is naar de Serie B, staat volgens Gianluca Di Marzio aan de vooravond van een overname door City Football Group. De eigenaar van onder andere Manchester City, New York City en Melbourne City komt uit Abu Dhabi en heeft ook investeerders uit Amerika en China. Eerder probeerde zij ook al NAC Breda over te nemen, maar dat lukte niet.

Palermo moest in 2019, vanwege een faillissement opnieuw beginnen in de Serie D. Het krabbelde op en maakt nu weer furore in het Italiaanse voetbal. De cultclub van het eiland Sicilië maakte iedereen weer verliefd toen ze dit seizoen via de play-offs promoveerde naar de Serie B. Nu zijn ze dus in gesprek met City Football Group over een overname, nu ze net weer omhoog aan het gaan zijn.

City Football Group

Er zouden volgens Di Marzio, van Sky Sport Italia, al meerdere gesprekken geweest zijn tussen de directeur van Palermo Dario Mirri en vertegenwoordigers van City Group. Uiteraard is de ambitie van City Group om de historische club, ook wel I Rosanero genoemd, terug te krijgen naar de Serie A. De club is daar klaar voor: het stadion is nog dezelfde als vroeger en daar passen zo'n 36.500 man in.

Promotie

Het schijnt zelfs zo te zijn dat er vertegenwoordigers van City Football Group aanwezig waren bij een wedstrijd van Palermo om de sfeer te proeven. Even later promoveerde de club uit Palermo zelfs, nadat ze 12 juni de play-off-finale wonnen van Pavona. De gesprekken schijnen in de laatste fase te zitten en er zal snel duidelijkheid zijn of Palermo wordt overgenomen of niet.