Ghanees zegt vanwege clubverplichtingen af voor Afrika Cup, krijgt direct rood in competitie
Abdul Fatawu Issahaku / © Getty Images

Ghanees zegt vanwege clubverplichtingen af voor Afrika Cup, krijgt direct rood in competitie

16:13, 15-01-2024 / Laatste Update: 16:17, 15-01-2024

Abdul Fatawu Issahaku is voor drie wedstrijden geschorst in het Championship. De speler van Leicester City kreeg rood in het duel met Coventry City (2-1 verlies). Op zich is de rode kaart niet het opvallendste nieuws; Issahaku meldde zich namelijk af voor de Afrika Cup om zich te richten op zijn club, maar nu is hij voor drie wedstrijden geschorst.

Op 10 februari mag Issahaku pas weer spelen, een dag voor de finale van de Afrika Cup. Dan speelt Leicester een uitduel tegen Watford.

Rode kaart

Issahaku pakte rood in de blessuretijd van het duel met Coventry na een te late tackle op Jake Bidwell. Op sociale media schreef hij: "Het was teleurstellend voor mij dat ik de oorzaak was van onze nederlaag. Ik zal leren van mijn fouten en wil mijn teamgenoten bedanken voor de strijd die ze hebben geleverd."

Schorsing

Issahaku mist door zijn rode kaart de wedstrijden tegen Ipswich Town, Swansea City en Stoke City. De 19-jarige buitenspeler, die wordt gehuurd van Sporting CP, was dit seizoen goed voor twee goals en zeven assists in 23 wedstrijden.

Afrika Cup

Issahaku kon dus met zijn land Ghana mee naar de Afrika Cup, maar koos ervoor om bij zijn club te blijven. Zonder de buitenspeler verloor Ghana de openingswedstrijd met 2-1 van Kaapverdië, waar de in Rotterdam geboren Garry Rodrigues de winnende maakte.