FIFA-baas Infantino dreigt WK vrouwen niet uit te zenden: 'Biedingen zijn teleurstellend'
i

Getty Images

FIFA-baas Infantino dreigt WK vrouwen niet uit te zenden: 'Biedingen zijn teleurstellend'

Rick Kraaijeveld • 19:14, 02-05-2023 / Laatste Update: 23:21, 11-12-2023

Gianni Infantino is zeer teleurgesteld in de biedingen die tot nu toe zijn gedaan op de uitzendrechten van het WK vrouwenvoetbal. Zelfs zo erg dat hij dreigt het niet uit te zenden. "Het is FIFA's morele verplichting om dit evenement niet voor een dubbeltje te verkopen", zei hij op een Word Trade Organisation-evenement.

De biedingen uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk waren 'een klap in het gezicht van alle spelers en alle vrouwen wereldwijd', zei de FIFA-baas. Hij verwachtte van iedereen zeker nog een nulletje erbij. "De biedingen zitten tussen de 1 en 10 miljoen terwijl de biedingen voor het WK bij de mannen tussen de 100 en 200 miljoen lagen", legde hij uit.

Niet uitzenden

Mochten de bedragen zo summier blijven, dan moet hij helaas vervelende beslissingen nemen zo vindt hij zelf. "Als de bedragen niet hoger gaan worden, dan zal het evenement niet worden uitgezonden in de 5 grote Europese landen."

Het is dit jaar voor het eerst dat uitzenders dit jaar apart moeten bieden op het WK vrouwenvoetbal. Voorheen was dit in een combideal met andere toernooien. Sinds dit jaar is dit allemaal losgekoppeld van elkaar.

Gelijke betalingen

In maart, nadat Infantino opnieuw was gekozen tot baas van de FIFA gaf hij aan dat hij met een plan bezig was om de betalingen van het vrouwen- en mannen WK gelijk te krijgen rond jaartallen 26/27. Toch roept hij alle uitzenders op om qua Tv-rechten alvast gelijk te gaan zitten.

WK vrouwenvoetbal

Het WK vrouwenvoetbal zal van start gaan op 20 juli en vindt plaats in Australië en Nieuw-Zeeland.