Goed grapje van Ron Jans in aanloop naar FC Utrecht-Ajax: 'Degradatiekraker'
i

Pro Shots

Goed grapje van Ron Jans in aanloop naar FC Utrecht-Ajax: 'Degradatiekraker'

Martijn Baars • 10:48, 19-10-2023 / Laatste Update: 00:08, 09-01-2024

Het is zondag om 12:15 uur FC Utrecht-Ajax. Waarschijnlijk hebben jij en je vrienden de afgelopen dagen ook al een paar keer de grap gemaakt dat het een degradatiekraker is, een 'zespuntenduel' of 'erop of eronder'. Natuurlijk: lachen! Maar als zelfs de trainer van FC Utrecht die grap maakt, dan weet je dat het menens is.

Ron Jans denkt dat het allemaal wel goedkomt, met zowel Ajax als zijn club FC Utrecht. De club uit de Domstad staat na 8 wedstrijd op de laatste plek, 2 plekjes onder recordkampioen Ajax. En dan strijden ze zondag dus tegen elkaar in De Galgenwaard. "Het eerste waar ik me nu op focus is dat wij bij de winterstop bij de onderste 3 plaatsen weg zijn en aansluiting vinden bij de middenmoot. Dat is nu het 1e. Al het andere vind ik op dit moment niet belangrijk", zegt Jans tegen VI.

'Degradatiekraker'

Met die doelstelling wil Jans dit weekend meteen beginnen. "Het begint al met een degradatiekraker. Ik vind het wel mooi om daar ook mee te spotten. Ik ga ervan uit dat Ajax niet degradeert en FC Utrecht óók niet."