Goed nieuws voor Guardiola en Aké: verdediger op tijd hersteld voor jacht op treble
i

Getty Images

Goed nieuws voor Guardiola en Aké: verdediger op tijd hersteld voor jacht op treble

Rick Kraaijeveld • 18:44, 02-05-2023 / Laatste Update: 02:07, 12-12-2023

Pep Guardiola was in zijn nopjes op de persconferentie in aanloop naar de Premier League-pot van woensdag tegen West Ham United. Nathan Aké, sterkhouder achterin bij Manchester City, heeft weer volledig met de groep meegetraind. Hij is zo goed als hersteld van zijn hamstringblessure die hij 2 weken terug op liep.

Lang was er twijfel of Aké nog wel terug zou komen dit seizoen bij City, toen hij een hamstringblessure opliep tegen Bayern München in de Champions League-kwartfinale. Hij miste onder andere de topper tegen Arsenal, die met 4-1 gewonnen werd door City, maar zal snel weer van de partij zijn volgens Guardiola: "Nathan heeft gisteren weer volledig meegetraind en voelt zich goed."

Treble

En dat is goed nieuws voor Manchester City, want Aké is een belangrijke man achterin bij de nummer 1 van Engeland. De Citizens zijn nog op 3 tonelen in de strijd voor een prijs: de Premier League, De FA Cup(finale) en Champions League (halve finale). Aké speelde dit seizoen al 35 wedstrijden voor de club uit Manchester.