Gratis naar het stadion bij EK in Duitsland op vertoon van wedstrijdticket
i

Getty Images

Gratis naar het stadion bij EK in Duitsland op vertoon van wedstrijdticket

Rick Kraaijeveld • 22:42, 19-10-2023 / Laatste Update: 12:06, 05-01-2024

Wie af en toe wel eens een wedstrijdje bezoekt in Duitsland zal bekend zijn met het concept: met je wedstrijdticket kan jij gerust een metro of tram instappen op weg naar het stadion. Je hebt geen extra kaartje nodig. Nou, dat is bij het EK in Duitsland niet anders zo maakte de UEFA donderdag bekend.

De UEFA heeft met de VDV, de vereniging van Duitse vervoersondernemingen, een dealtje gesloten. Tussen 6 uur in de ochtend en 6 uur in de avond de volgende dag mag iedereen op vertoon van wedstrijdticket gratis reizen in in de stad waar de wedstrijd gespeeld wordt. Net zoals bij veel Bundesliga-wedstrijden het geval is.

Nederland

Goed nieuws ook voor Nederlanders die van plan zijn om met de trein naar het EK te gaan, dat is natuurlijk makkelijk te doen vanuit Nederland. Het voordeel kan voor Nederlanders al behaald worden in Venlo of Arnhem. Zij hebben directe verbindingen naar steden waar gespeeld gaat worden tijdens het EK zoals Gelsenkirchen en Dortmund. Let wel op: de regeling geldt alleen voor regionale treinen, de intercity's moet je dus aan je voorbij laten gaan.

Duurzaamheid is dit EK in Duitsland erg belangrijk, vindt de organisatie. Toernooidirecteur Philipp Lahm zei: "Duitsland verwacht veel buitenlandse gasten voor dit voetbalfeest, en op deze manier kunnen we toeschouwers milieuvriendelijk en veilig laten verplaatsen naar het stadion."