Haaland én Son spelen hoofdrol in heerlijke topper tussen Manchester City en Tottenham

Martijn Baars • 20:31, 03-12-2023 / Laatste Update: 00:53, 06-01-2024

Een goal, 3 assists en een eigen goal. Dat is de opbrengst van Erling Haaland en Heung-Min Son in de topper van hun clubs Manchester City en Tottenham Hotspur. De 2 topspelers van de Engelse topclubs eisten de hoofdrol op in de wedstrijd, die in een heerlijk 3-3 gelijkspel eindigde.

Son had duidelijk de hoofdrol in de eerste helft. Hij scoorde uit een schitterende counter de 0-1 en was 2 minuten later ook nog eens de schlemiel toen hij een eigen goal maakte en zo de stand op 1-1 bracht. De 'assist' op die eigen goal kwam van Erling Haaland.

Son met een assist

De Noorse spits was onzichtbaar, op een enorme misser in de eerste helft na. Ondanks dat kwam City toch weer op voorsprong via Phil Foden (2-1). Maar weer eiste Son de hoofdrol op. Na goed doorzetten van een teamgenoot, legde hij de bal af op Giovani Lo Celso. Die schoof de bal lekker in de lange hoek voor de 2-2.

Assist Haaland voor de 3-2

Spurs leek sterker, maar uit het niks kwam City wéér op voorsprong. Haaland speelde zichzelf goed vrij en legde de bal terug in de zestien. Invaller Jack Grealish hoefde er alleen maar tegenaan te lopen voor de 3-2.

Aké geklopt, 3-3 Spurs

Maar nog voor de blessuretijd inging, had Spurs alweer de gelijkmaker in de goal achter Ederson liggen. Brendan Johnson legde de bal op de kop van Dejan Kulusevski en die klopte invaller Nathan Aké in de lucht en kopte raak: 3-3.

City nu nummer 3

Daar bleef het bij, ondanks dat Haaland nog een ploeggenoot wegstuurde en 1 op 1 zette met Spurs-keeper Guglielmo Vicario. Scheidsrechter Simon Hooper floot z'n eigen voordeelregel kapot, waardoor de aanval niet door mocht gaan. Haaland werd woest, pakte nog geel en stormde vloekend en tierend naar de kleedkamer na het laatste fluitsignaal. City zakt door het gelijkspel naar plek 3 in de Premier League. Arsenal (3 punten) en Liverpool (1 punt) staan nog boven de ploeg van Pep Guardiola. Tottenham klimt naar plek 5 en staat 3 punten achter op City.