Haantjesgedrag bij Frankrijk voor clash met Oranje: 'Woedende Griezmann wil stoppen'
i

Pro Shots

Haantjesgedrag bij Frankrijk voor clash met Oranje: 'Woedende Griezmann wil stoppen'

Noah Hoogenboezem • 18:08, 21-03-2023 / Laatste Update: 05:22, 12-12-2023

Antoine Griezmann is volgens Franse media woedend over de beslissing van de Franse bondscoach Didier Deschamps om Kylian Mbappé aanvoerder te maken van het nationale team. Volgens Le Figaro en L'Équipe zou de speler van Atlético Madrid zelfs overwegen om niet meer voor Frankrijk te spelen. Vrijdag begint Frankrijk aan de EK-kwalificatie thuis tegen Oranje.

Jarenlang was keeper Hugo Lloris aanvoerder, maar hij stopte als international na het WK in Qatar. Deschamps moest dus op zoek naar een nieuwe aanvoerder en het stoppen van Karim Benzema en Raphael Varane maakte dat zeker niet makkelijker. Griezmann dacht met zijn 117 interlands een goede kans te maken, maar Deschamps koos dus toch voor Mbappé. Griezmann is wel aangewezen als reserve-aanvoerder, maar het lijkt er dus op dat hij dat niet heel belangrijk vindt.

Onrust na WK

Frankrijk verloor op het WK de finale van Argentinië na strafschoppen en daarna is er enkel onrust geweest bij de Fransen. Eerst moest bondsvoorzitter Noël Le Graët opstappen vanwege denigrerende uitspraken over Zinédine Zidane, daarna vergeleek de gestopte Benzema bondscoach Deschamps met een clown en nu is er dus weer gedoe. Frankrijk speelt na de wedstrijd tegen het Nederlands elftal op maandag 27 maart nog een uitwedstrijd bij Ierland.