Hakim Ziyech gooit deur naar Marokkaans elftal dicht
i

Getty Images

Hakim Ziyech gooit deur naar Marokkaans elftal dicht

Marcel Roes • 21:02, 08-02-2022 / Laatste Update: 23:42, 11-12-2023

Hakim Ziyech (28) stelt zich niet meer beschikbaar voor het Marokkaans voetbalteam. De voormalige Ajacied, nu in dienst van Chelsea, was niet opgenomen in de selectie van Marokko voor de Afrika Cup, die afgelopen zondag werd gewonnen door Senegal.

"Ik keer niet terug, die beslissing heb ik genomen", zegt de in Drongen geboren balkunstenaar. "De bondscoach heeft leugens over mij verteld, dat is voor mij moeilijk te accepteren. Ik concentreer me nu volledig op mijn club."

Bondscoach Vahid Halilhodžić beschuldigde Ziyech van het veinzen van een blessure voor vriendschappelijke interlands, in juni 2021. Tijdens de Afrika Cup suggereerde Halilhodzic dat hij niet van plan was de aanvaller te selecteren voor de kwalificatiewedstrijd voor het WK in maart tegen de Democratische Republiek Congo.

Smeken

"Het gedrag van Ziyech past niet bij de selectie", aldus Halilhodžić. "Hij wil niet trainen, wil niet spelen. Hij neemt het niet serieus. Ik ga hem niet smeken om terug te komen."

Ziyech kwam uit voor nationale jeugdteams van Nederland, maar hij stapte in 2015 over naar Marokko. De spelmaker voelde zich genegeerd door toenmalig bondscoach Danny Blind. Ziyech speelde 40 interlands en maakte 17 doelpunten voor Marokko, het geboorteland van zijn ouders.