🎥 | Hakim Ziyech krijgt rood en veroorzaakt VAR-moment, stond al bijna onder de douche

Rick Kraaijeveld • 16:41, 26-02-2023 / Laatste Update: 09:37, 12-12-2023

Hakim Ziyech is met de schrik vrij gekomen in de derby tegen Tottenham Hotspur. Hij stond eindelijk weer eens in de basis, maar moest er bijna vanaf aan het einde van de eerste helft. Een heuse kaartenserie na een opstootje. Ziyech ging binnen 3 minuten van geel naar rood en weer van rood naar geel. Toen greep de VAR in.

Ziyech kreeg het aan de stok met Richarlison nadat hij een harde tackle op de Braziliaan deed. Daarna kwamen er andere mensen in de schermutseling terecht. Emerson gaf Ziyech een fikse duw en kreeg het toen zwaar te verduren. Ziyech gaf hem een flinke duw waarbij hij uitschoot richting zijn gezicht. Vanuit één hoek zag het eruit alsof hij een stoot op het gezicht van Emerson gaf, en vanuit de andere hoek was het gewoon een duw.

Het zorgde voor veel verwarring. In de kaartenregen leek Ziyech ook geel te krijgen, en daarna weer rood. Pas daarna kwam de VAR en die trok de rode kaart in van Ziyech en dat bleef bij geel. Onduidelijk allemaal, maar Ziyech komt met de schrik vrij en mag blijven staan voor de 2e helft tegen Tottenham.