Hakim Ziyech weer eens trefzeker bij overwinning Marokko in kwalificatiereeks WK

Rick Kraaijeveld • 23:16, 21-11-2023 / Laatste Update: 22:57, 04-01-2024

Marokko heeft de 1e wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het WK 2026 gewonnen. Met 2-0 was het te sterk voor Tanzania en in die wedstrijd eiste Hakim Ziyech een hoofdrol op. Hij was trefzeker met een zwabberschot van een meter of 30.

Lang had Marokko niet nodig om een levensgrote kans te krijgen, binnen 3 minuten kregen ze al een penalty. Achraf Hakimi ging achter de bal staan, maar miste. Ziyech was degene die het verschil maakte na 28 minuten. Met een afstandsschot verschalkte hij de doelman van de nummer 121 op de FIFA-wereldranglijst.

Wedstrijd in het slot

In de 2e helft ging de wedstrijd op slot. Vrij vroeg in de 2e helft zelfs. De bal kwam bij spits Youssef En-Nesyri en die wist er wel raad mee. Hij had wel hulp van een verdediger van Tanzania nodig. Bakari Mwamnyeto kreeg de goal uiteindelijk op zijn naam.