Hamburg is weer klaar voor dé derby tussen St. Pauli en HSV
i

Getty Images

Hamburg is weer klaar voor dé derby tussen St. Pauli en HSV

Martijn Baars • 17:17, 01-12-2023 / Laatste Update: 05:00, 07-01-2024

Het is weer tijd voor 1 van de mooiste wedstrijden in het Duitse voetbal: de derby van Hamburg. Dat is niet zomaar een stadsderby, maar een clash tussen 2 grote supportersculturen in Duitsland. En vandaag is het ook nog eens de strijd tussen de nummers 1 en 2 van de 2. Bundesliga.

Om 18:30 uur breekt het spektakel los in Hamburg. In het Millerntor-stadion van St. Pauli komt de eeuwige aartsrivaal op bezoek. HSV, ooit de Bundesliga-dino genoemd omdat het nooit degradeerde uit het hoogste niveau van Duitsland, vecht alweer voor het 5e seizoen op rij om de terugkeer in de Bundesliga.

St. Pauli-HSV live op Viaplay

De ploeg staat nu 3 punten achter op de aartsrivaal, dus er móét gewonnen in het hol van de leeuw. De wedstrijd St. Pauli-HSV is vrijdagavond (1 december 2023) live te zien op Viaplay. De supporters zijn er al klaar voor, zoals je in onderstaande video kunt horen.

Nederlanders

Sportnieuws.nl sprak vorig jaar al eens met Henk Veerman, die voor St. Pauli ooit scoorde in de derby tegen HSV. De Volendammer sprak toen over de mooiste wedstrijd uit zijn carrière. En ook deze editie doen er Nederlanders mee. Ludovit Reis speelt al jaren voor HSV, maar is nu geblesseerd. In de aanval bij Hamburger SV staat Immanuel Pherai. Hij is een geboren Amsterdammer die in de jeugd van AZ speelde en in seizoen 2020/2021 door Borussia Dortmund werd verhuurd aan PEC Zwolle. Bij St. Pauli zitten geen Nederlanders.