Heitinga heeft duidelijke regels gesteld in kleedkamer: 'Gewoon normaal gedrag'

Rick Kraaijeveld • 13:46, 05-02-2023 / Laatste Update: 04:16, 12-12-2023

John Heitinga, de interim-trainer van Ajax heeft duidelijke, nieuwe regels gesteld voor de selectie. Zo wordt je buiten de selectie gegooid als je op de wedstrijddag te laat komt, ongeacht wie je bent. Maar vooral: met deze regels verwacht Heitinga 'gewoon normaal gedrag', zoals hij het zelf noemde.

Heitinga heeft bepaalde regels meegenomen die hij al bij Jong Ajax hanteerde. "Waar ik invloed op heb, zijn gewoon simpele huisregels. Die werkten bij Jong Ajax prima. Wat voor spelers telt, telt ook voor de staf, het is als een collectief", zei hij.

"Het begint met een stukje beleving en intensiteit. Als wij dat doen, met de kwaliteiten die we hebben, ga ik er vanuit dat we de bovenliggende partij zijn."

Telefoon

Naast het op tijd komen, zijn er ook regels over de telefoon. Wat precies, gaat hij niet op in. Maar er zal dus scherper op telefoongebruik gelet worden. Ook moeten ze elke week een formulier invullen, over hoe de spelers zich voelen. "Het zijn verder allemaal niet veel spannende dingen hoor", besloot Heitinga.