RKC Waalwijk, eredivisie, Henk Fraser
RKC Waalwijk-trainer Henk Fraser © ANP
i

RKC Waalwijk-trainer Henk Fraser

Henk Fraser trots op zijn ploeg na bijzonder trainingskamp: 'Dat was echt bijzonder'

Rick Kraaijeveld • 12:25, 14-01-2024 / Laatste Update: 16:53, 15-01-2024

Henk Fraser heeft een nieuwe kant van zijn spelersgroep gezien op het trainingskamp van RKC Waalwijk. De jongens gingen daar naar een rampgebied om steun te betuigen en spullen af te leveren. Dat maakte veel indruk op de groep, maar ook op de trainer.

Van te voren maakten Henk Fraser en technisch directeur Mo Allach al bekend dat er uitstapjes gemaakt zouden worden naar emotionele plekken in Marokko. De spelers konden zelf kiezen, en hun keuze was indrukwekkend. "Deze groep is wel, de andere groepen wil ik niet te kort doen, maar dit is echt een speciale groep. Het was vrijblijvend om naar het rampgebied te gaan: je kan kiezen als individu en als groep, of zes uren vrij in het mooie hotel met zwembad, óf naar het rampgebied te gaan om steun te betuigen."

Mooie keuze

Ik had verwacht dat een aantal zou zeggen: 'Ik blijf hier' maar iedereen ging mee. Dat was echt bijzonder. Ik had het ze ook niet kwalijk genomen, als je ze een vrije keus geeft dan moet je dat ook respecteren." Iedereen koos dus anders.

RKC kon geen goed vervolg geven aan de Eredivisie, vrijdag verloren zij thuis in Waalwijk van Heracles Almelo. Ze staan 16e met veertien punten.