Hercules heeft zijn eigen Zlatan Ibrahimovic: weergaloze goal in KNVB Beker
Oussama 'Zlatan' Lahri wordt belaagd door zijn medespelers na zijn omhaal. © Pro Shots

Oussama 'Zlatan' Lahri wordt belaagd door zijn medespelers na zijn

21:37, 25-01-2024 / Laatste Update: 12:19, 26-01-2024

Oussama Lahri vervulde in het spectaculaire bekerduel met sc Cambuur een hoofdrol bij Hercules. Met twee doelpunten zette hij de amateurs donderdagavond op een 2-0-voorsprong in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Vooral zijn tweede goal, een omhaal, was van fraaie makelij. Het leverde echter geen nieuwe stunt op. Hercules verloor na verlenging alsnog met 3-4.

Na de fraaie tweede goal werden de fans zo enthousiast dat er wat bier op het veld vloog, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Alle reden voor Hans Kraay Jr. om eens even bij de fans van Hercules poolshoogte te nemen. Al gauw werd Lahri vergeleken met de grotere namen in het voetbal. Volgens een groepje jongens was een omhaal vaste prik voor Lahri: "Zlatan (Ibrahimovic, red.) is er niks bij. Hij doet dit wekelijks. Ik zag hem zondag hier nog op trainen."

Pingel

In de eerste helft opende hij al de score voor Hercules. Na twee minuten werd een penalty toegekend, die Lahri vervolgens recht door het midden binnenschoot. Uiteindelijk kwam Cambuur in de slotfase toch nog langszij. Dankzij een 2-2 tussenstand na 90 minuten voetbal werd een verlenging noodzakelijk.

In de verlenging vielen nog eens drie doelpunten. In de slotseconden sloeg Cambuur toe en ontsnapte zo aan uitschakeling. De spelers van Hercules bleven ontgoocheld achter, maar kunnen met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.

Ajax uitgeschakeld

Een ronde eerder in de KNVB Beker schakelden de amateurs van Hercules verrassend Ajax uit. Ook toen kwam de derde divisionist uit Utrecht op een 2-0 voorsprong, werd het ook 2-2, maar won Hercules dankzij een goal in blessuretijd op sensationele wijze van de Amsterdamse profclub.