Hercules laat plek in kwartfinale KNVB Beker uit handen glippen: drama in verlenging tegen Cambuur
Cambuur beslist duel in slotseconden van de verlenging. © Pro Shots

Cambuur beslist duel in slotseconden van de verlenging.

22:32, 25-01-2024 / Laatste Update: 22:58, 25-01-2024

Stuntploeg Hercules is ten onder gegaan in de slotseconde van de verlenging tegen Cambuur. Michael Breij scoorde de 4-3 in extremis waarmee zij de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker hebben bereikt.

Hercules, de club die verrassend Ajax uitschakelde in de vorige ronde, zette meteen fel druk op Cambuur. De eerste lange bal naar voren was direct gevaarlijk. Lars Vermeulen timede veel beter en schoot langs Jeremy van Mullem en Leon Bergsma. Vervolgens legde Daniël van Kaam spits Vermeulen neer in de zestien en hij kreeg geel. Lahri ging voor de bal staan en scoorde koelbloedig. Hij schoot de bal recht door het midden tegen het net. Nog in de eerste helft besloot Cambuur-trainer Henk de Jong te wisselen: hij ging meer aanvallend spelen en ging met minder verdedigers achterin spelen.

Halve omhaal

In de tweede helft hield Hercules vooral tegen en komt het er af en toe eventjes uit. In de tweede helft liep Hercules toch nog uit naar 2-0. Een bal viel in de kluts voor Lahri die met een halve omhaal de 2-0 binnenschoot. Bij het juichen om de 2-0 werden er bekertjes op het veld gegooid. Hierdoor werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt.

Hercules heeft zijn eigen Zlatan Ibrahimovic: weergaloze goal in KNVB Beker

25 januari 2024, 21:37

Oussama Lahri vervulde in het spectaculaire bekerduel met sc Cambuur een hoofdrol bij Hercules. Met twee doelpunten zette hij de amateurs donderdagavond op een 2-0-voorsprong in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Vooral zijn tweede goal, een omhaal, was van fraaie makelij. Het leverde echter geen nieuwe stunt op. Hercules verloor na verlenging alsnog met 3-4.

Gelijke stand

Cambuur trok de stand in de laatste vijftien minuten al gauw weer gelijk. Lahri had bij de eerste goal van Cambuur een mindere rol. Hij schoffelde een Cambuur-speler omver in de zestien waardoor de bal - na lang wachten op de VAR - op de stip ging. Milan Smit scoorde de 2-1. Het geloof was terug bij Cambuur dat alles op alles ging spelen. Dat betaalde al gauw uit want nog geen twee minuten later scoorde Matthias Nartey de 2-2.

Paal en lat

In de lang durende blessuretijd van zeven minuten ging de wedstrijd alle kanten op. Hercules zat er zichtbaar doorheen maar hield Cambuur op afstand. Cambuur kwam in de eerste minuten van de blessuretijd twee keer heel dicht bij een doelpunt. Het leek een kwestie van tijd voordat Hercules zou zwichten. Maar Hercules stond juist op: in de laatste minuut schoot Max Fichtinger op de paal en in de rebound schoot Christiaan van Hussen de bal op de lat. Tijd voor verlengen.

Verlenging

In de verlenging pompte Cambuur de bal gelijk in de zestien van Hercules. Cambuurspits Roberts Uldrikis had de 2-3 op zijn hoofd, maar kopte recht op keeper Pepijn Vonk. Drie minuten later was het wel raak via een kopbal. Smit kon bij de tweede paal de bal snoeihard inkoppen waarmee Cambuur op voorsprong kwam. De man die Smit niet kon stoppen was Mitchell Zwart, hij liet vijf minuten later van zich horen. Uit een vrije trap van Hercules liep hij de bal binnen waarmee de stand weer gelijk was. Hercules was gewoon weer in de race voor een gigantische stunt!

In de tweede helft van de verlenging kreeg Hercules weer een dot van een kans. Uit een voorzet kopte de ingevallen Storm Streng de bal richting de kruising maar Yanick van Osch hield de bal katachtig uit de goal. Waar iedereen al bezig was met penalty's moest er nog één minuut gespeeld worden, Cambuur wist in de slotseconden nog de 4-3 te scoren via Michael Breij. Het sprookje van Hercules eindigt. Cambuur speelt in eigen huis tegen Vitesse over twee weken in de kwartfinale.