Hercules-student Tim Pieters kreeg opmerkelijk verzoek na sensatie tegen Ajax: 'Ik wil nú een kind van je'
Tim Pieters na een van zijn goals tegen Ajax © ANP

Hercules-student Tim Pieters kreeg opmerkelijk verzoek na sensatie tegen Ajax: 'Ik wil nú een kind van je'

07:58, 18-01-2024 / Laatste Update: 07:58, 18-01-2024

Aan aandacht geen gebrek voor Tim Pieters, nadat hij twee keer scoorde tegen Ajax namens Hercules. De Derde Divisie-club won met 3-2 van het grote Ajax, in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Sinds die wedstrijd is zijn Instagram compleet ontploft. Eén verzoek ging hem toch net te ver.

Dat zegt de 22-jarige Pieters bij het Algemeen Dagblad. "Ik wil nú een kind van je, schreef een dame. Beetje overdreven, nietwaar?" Pieters legt uit dat hij het aanbod maar heeft afgeslagen. De man van de twee doelpunten, die advocaat in opleiding is, was niet het enige Hercules-lid dat overladen werd met aandacht.

Trainer René van der Kooij kan niet geloven hoeveel mensen wat van hem willen. Hij wordt continu uitgenodigd in talkshows. "Laatst, kort nadat ik weer eens in zo’n talkshow had gezeten, kwamen Anita Witzier en Heleen van Rooyen op me af gelopen. Of ze alsjeblieft met me op de foto mochten." 

Vrij forse boezem

Dat niet alleen: Van der Kooij moet ook regelmatig een handtekeningetje zetten. "Of wat te denken van een vrouw met een vrij forse boezem, die precies op die plek graag een handtekening van me wilde hebben..." Lachend zegt hij erbij: "Ik heb er maar een heel, heel lange handtekening van gemaakt."

Cambuur

Bijna vergeet je dat Hercules weer in actie komt. De club hoopt nu Cambuur Leeuwarden uit te schakelen. Die wedstrijd staat donderdag om 21.00 uur op het programma. Trainer Van der Kooij, die met een Rotterdams accent praat, hoopt Feyenoord tegen te komen in de volgende bekerronde. En dan krabbelt hij toch terug: "Hoewel, doe Feyenoord maar in de finale. Lijkt me nóg mooier."