Matchwinner Hercules verklapt welk krachtvoer hij at voor bekerstunt tegen Ajax: 'Mét ice tea'
i

ANP

Matchwinner Hercules verklapt welk krachtvoer hij at voor bekerstunt tegen Ajax: 'Mét ice tea'

Bart van der Wijst • 17:30, 12-01-2024 / Laatste Update: 07:41, 15-01-2024

Mats Grotenbreg was vorige maand wereldnieuws toen hij amateurclub USV Hercules naar de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker schoot tegen Ajax. De ingevallen verdediger maakte in blessuretijd de 3-2. Wat is het geheim van Grotenbreg? McDonald's!

"Ik moest werken voor de wedstrijd tegen Ajax, dus ik had weinig tijd", zei hij tegen ESPN. "Onderweg heb ik een klein McDonald'sje gepakt", gaf hij toe. Maar wat stopte Grotenbreg dan naar binnen? "Een Big Tasty Single menu mét ice tea. Dat moet ik de volgende keer weer doen, want anders scoor je niet tegen Ajax", grapte hij.

Terugblik

Het moment van de goal kan Grotenbreg niet meer zo goed herinneren. "Dan zie je hem (de bal, red.) in die hoek vallen...", sprak hij over de goal. "Ik wist waar mijn ouders en opa op de tribune zaten, ik krabbelde op en rende direct daar naartoe. Heel het stadion ging natuurlijk los en heel de bank sprong op, dus het werd één grote chaos daar. En vanaf daar wordt het een beetje zwart, dat weet ik niet meer."

Hercules vierde daarna feest, maar Grotenbreg ging rond een uur of twee naar huis. "De rest van de jongens heeft het wel tot zes of zeven gered. Maar ik heb thuis nog een paar drankjes gedaan, dus het was gezellig genoeg."

Volgende bekerstunt?

Volgende week staan er weer bekerwedstrijden op het programma. Stuntploeg Hercules speelt dan tegen SC Cambuur, de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie. Die wedstrijd wordt niet net als tegen Ajax in het stadion van FC Utrecht gespeeld.

Bekijk hieronder het interview van Grotenbreg met ESPN: