🎥😍 | Herstelde Ralf Seuntjens keert terug bij oude liefde De Graafschap
i

Getty Images

🎥😍 | Herstelde Ralf Seuntjens keert terug bij oude liefde De Graafschap

Rick Kraaijeveld • 13:52, 24-12-2023 / Laatste Update: 15:15, 08-01-2024

Ralf Seuntjens, die onlangs volledig hersteld is van kanker, keert terug naar de Nederlandse velden. De 34-jarige spits gaat bij De Graafschap aan de slag tot het einde van het seizoen. Hij komt over van het Japanse FC Imabari. Ralf werd met een schitterende video van De Graafschap aangekondigd bij de club.

Seuntjens heeft de afgelopen jaren een zware strijd geleverd tegen de ziekte kanker. Hij herstelde volledig en keerde begin dit jaar terug naar Japan. Zijn contract daar is beëindigd waardoor hij transfervrij was. De Graafschap pikte hem op. Peter Bijvelds, technisch directeur zei het volgende: "Ralf wordt pinchhitter bij ons."

Herstel

Ondanks dat Seuntjens volledig hersteld is, heeft hij zelf aangegeven bij de club niet meer volledige wedstrijden te kunnen spelen. Bijvelds legt uit: "Hij kan maximaal een uur spelen. hij zou in de eindfase veel voor ons kunnen betekenen."

Eerdere beloftes

Seuntjens keert naar eigen zeggen terug om 'eerdere beloftes hopelijk werkelijkheid te laten worden'. "Ik heb de Graafschap altijd een mooie en bijzondere club gevonden. Dit ben ik nooit vergeten", valt te lezen op de clubsite. "Ooit was ik heel dicht bij promotie naar de Eredivisie hier. Ik zal er alles voor geven om weer zo dicht mogelijk bij dat ene doel te komen."

Als alles goed gaat dan zal Seuntjens 3 januari aansluiten bij de Graafschap. Eerst moet hij nog medisch gekeurd worden. Eerder speelde Seuntjens ook al voor de Superboeren, van 2019 tot 2021 was hij ook al te vinden in Doetinchem.