'Hierom krijgt Kylian Mbappé 150.000.000 euro extra bij transfer naar Real Madrid'
Kylian Mbappé © AP

'Hierom krijgt Kylian Mbappé 150.000.000 euro extra bij transfer naar Real Madrid'

17:18, 20-02-2024 / Laatste Update: 18:23, 20-02-2024

De deal tussen Kylian Mbappé (25) en Real Madrid is nog niet in kannen en kruiken, maar buitenlandse media weten al wat de Franse superster gaat verdienen. Na jarenlang geflirt lijkt de transfer er eindelijk te komen en wat blijkt: Mbappé en zijn management zijn goede onderhandelaars. Volgens de BBC krijgt de aanvaller een tekenbonus van 150 miljoen euro, uitgesmeerd over vijf jaar.

In Spaanse media is er helemaal geen twijfel meer. Real en de belangenbehartigers van Mbappé zouden er al helemaal uit zijn. De komende vijf jaar jaar speelt de aanvaller bij de Koninklijke. Dat gaat hij uiteraard niet voor een appel en een ei doen.

Flinke tekenpremie Mbappé

Mbappé zou momenteel 32 miljoen euro netto (zeventig miljoen bruto) per jaar verdienen bij PSG en dat gaat Real hem niet betalen. Althans, niet direct. Mbappé moet volgens de BBC genoegen nemen met 'slechts' 15 miljoen euro per jaar. Daar komt 30 miljoen per jaar bij vanwege de tekenbonus, die dus betaald wordt over de vijfjarige deal.

Mbappé gaat er financieel dus iets op vooruit. En zijn droom om de Champions League te winnen, kwam in Frankrijk niet uit. In Madrid lijkt die kans een stuk groter.