Historisch: Ten Hag haalt na pingels finale van FA Cup en treft daar stadsgenoot Man City
i

Getty Images

Historisch: Ten Hag haalt na pingels finale van FA Cup en treft daar stadsgenoot Man City

Rick Kraaijeveld • 22:23, 23-04-2023 / Laatste Update: 08:15, 08-01-2024

Manchester United heeft de finale van de FA Cup bereikt. De wedstrijd, die nooit echt sprankelend was, werd via penalty's beslist. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht, of beter gezegd, kregen het simpelweg allebei niet voor elkaar om te scoren. Manchester United bleek uiteindelijk sterker dan Brighton in de penaltyserie.

Kansen

Antony was 1 van de gevaarlijkste mannen aan de kant van Manchester United. Vooral omdat zijn acties uit het niets toch iets creëerden.

Ook Marcus Rashford was eens dichtbij een goal, maar ook hij wist zijn kans niet om te zetten in een doelpunt. Aan de kant van Brighton was de grootste kans voor Julio Enciso. Op randje 16 wilde hij David de Gea verrassen in zijn korte hoek en deed dat ook bijna. De Spaanse goalie was net op tijd om redding te brengen.

Verlenging

In de verlenging was het juist vooral Brighton dat de aanval zocht en kansen kreeg, maar ook deze werden niet verzilverd. Wout Weghorst en Tyrell Malacia kwamen er aan het einde van de 1e helft van de verlenging erin bij United. Vlak voordat het rust was schoot Rashford nog zeer gevaarlijk op goal, maar keeper Robert Sanchez redde zeer knap.

In de 2e helft was weer Rashford gevaarlijk voor de goal van Brighton. Zijn schot vloog echter met een veel te grote zwabber. Maar het was Brighton dat de grootste kans had. Kaoru Mitoma ging op avontuur in de 16 en kwam zomaar tot 5 meter van de goa,l alleen kon hij de bal niet meer langs De Gea prikken. Ze kwamen in botsing Daar had vooral De Gea last van, maar hij kon door.

Strafschoppen

Uiteindelijk moest het duel beslist worden vanaf de strafschopstip. Na 12 zelfverzekerd ingeschoten pingels was Solly March de 1e die miste bij penalty nummer 7 van Brighton. Victor Lindelof mocht daarna aanleggen voor de wedstrijd en de Zweedse stopper schoot met zijn penalty Manchester United naar de finale van de FA Cup. Daardoor komt er voor het eerst in de geschiedenis van het bekertoernooi een Manchester Derby in de finale.