Hoe dan?! Teze redt PSV diep in blessuretijd met 2-2 tegen Sevilla

Martijn Baars • 00:57, 04-10-2023 / Laatste Update: 19:35, 05-01-2024

Vraag niet hoe, maar PSV heeft toch nog een punt uit het vuur gesleept tegen Sevilla in de Champions League. Na een tweede helft waarin alles mis leek te gaan voor de Eindhovenaren, frommelde Jordan Teze diep in blessuretijd nog de 2-2 binnen.

Het lijkt áltijd mis te gaan als Nederlandse clubs tegen Zuid-Europese clubs spelen. PSV trapte er dus eigenlijk ook weer een soort van in. Door in ieder geval geen enkele kans af te maken. Een probleem waar de Eindhovenaren in de Eredivisie wel mee wegkwamen afgelopen weken, maar in de Champions League zien dat dat echt niet mag.

Goal Gudelj

In de tweede helft opende Nemanja Gudelj uiteindelijk de score. De Serviër, ex-Ajax, gleed een lage voorzet hard binnen: 0-1. Daarvoor was PSV al 2 keer goed weggekomen na een afgekeurde goal van Pedrosa en een snoeiharde bal op de lat van En-Nesyri.

Penalty: 1-1

PSV moest dus jagen en kreeg nauwelijks meer kansen door de Spaanse verdediging. Een penalty in de 85e minuut moest in ieder geval voor een punt zorgen in Eindhoven. Luuk de Jong schoot 'm prima raak tegen z'n oude club.

Uit de aftrap: 1-2

Maar nog geen 30 seconden later besliste En-Nesyri de wedstrijd. Na een schitterende aanval kopte de Marokkaanse spits raak voor de 1-2.

Blessuretijd: goal PSV

Daar leek het bij te blijven, maar diep in blessuretijd frommelde Jordan Teze de bal uit een vrije trap binnen voor de 2-2 en tóch een punt voor PSV in Eindhoven.

Verrassende zege Lens

Lens won in Frankrijk verrassend van Arsenal en dus is de stand nog loeispannend in Groep B. Lens staat verrassend bovenaan met 4 punten uit 2, gevolgd door Arsenal met 3 uit 2. Sevilla staat 2e met 2 uit 2 en PSV sluit de rij met 1 uit 2.