TV-Gids: Benfica - FC Porto is gratis te zien op dit open kanaal
i

Getty Images

TV-Gids: Benfica - FC Porto is gratis te zien op dit open kanaal

Emiel Versteeg • 17:48, 07-04-2023 / Laatste Update: 23:28, 11-12-2023

Het is bijbenen of afhaken voor FC Porto in het duel op bezoek bij aartsrivaal Benfica op deze vrijdagavond. O Clássico, de Portugese klassieker tussen Benfica en FC Porto zal dit jaar extra beladen zijn. Hieronder lees je op welke zender jij Benfica-Porto kunt zien.

Benfica, de club waar Roger Schmidt laatst zijn contract verlengde, doet het goed in Portugal. Na 26 gespeelde wedstrijden staat de club uit Lissabon 1e met een gat van 10 punten op nummer 2 Porto. Als Porto nog iets wil bereiken in de competitie zal het vrijdagavond dus moeten winnen.

Welke zender kan ik Benfica-Porto zien?

De wedstrijd tussen de Portugese toppers is te zien op het open kanaal van Ziggo Sport. Hier kan je om 18.55 uur aanschuiven voor Benfica-Porto. Er wordt afgetrapt om 19.00 uur.

Gele en rode kaarten

Zorg er maar voor dat je popcorn en een telraam bij de hand hebt. Want in de afgelopen 6 ontmoetingen werd er 14 keer gescoord en... zijn er maar liefst 50 gele kaarten en 4 rode kaarten gevallen! Ja je leest het goed, maar liefst 50 gele kaarten: 19 voor FC Porto en 31(!) voor Benfica.

Stand Portugese competitie

Met nog maar 8 wedstrijden te spelen is het gat tussen de 2 topploegen 10 punten. Porto kan de punten ook goed gebruiken om zichzelf te verzekeren van een plek in de Champions League. Nummer 3 SC Braga hijgt de club namelijk in de nek met een verschil van 2 punten. SC Braga speelt zaterdag thuis tegen degradatiekandidaat Estoril Praia.

Eerdere ontmoetingen Benfica-Porto

De voetbalklassieker van Portugal word vrijdagavond voor de 252e keer gespeeld. Porto won 100 van deze duels, Benfica 89 en 62 keer werd het gelijk. Opmerkelijk is wel dat Benfica vaker scoorde, namelijk 386 keer tegenover de 365 goals van Porto. Eerder dit seizoen won Benfica met 1-0 op bezoek bij Porto.