Hoofd tegen hoofd: Teze moet al snel gewisseld worden, Hartman niet meer in actie na rust
i

Getty Images

Hoofd tegen hoofd: Teze moet al snel gewisseld worden, Hartman niet meer in actie na rust

Martijn Baars • 14:27, 03-12-2023 / Laatste Update: 20:48, 05-01-2024

Feyenoord-PSV werd zondagmiddag even opgeschrikt door een harde clash tussen Quilindschy Hartman en Jordan Teze. De Feyenoord-verdediger klapte vol in een kopduel met de PSV'er. Beide voetballers bleven op de grond liggen. Gelukkig kon Hartman snel weer verder (maar slechts tot de rust), met Teze ging het een stuk minder.

De rechtsback van PSV leek maar niet lekker weer bij z'n volle verstand te komen. Na lang onderzoek aan de zijlijn besloten de doktoren dat het niet verstandig was voor Teze om weer verder te voetballen. Daardoor moest trainer Peter Bosz al snel wisselen.

Gratis wissel

In de 10e minuut van de topper kwam Patrick van Aanholt in de ploeg voor Teze. Van Aanholt ruilde vervolgens van plek met Sergiño Dest. Die is nu de rechtsback, Van Aanholt staat links. Omdat het om een hoofdblessure ging bij Teze, kost het Bosz geen wisselmogelijkheid en mag PSV na de wissel Teze-Van Aanholt nog steeds 5 spelers wisselen.

Na de rust bleek dat ook Hartman niet verder kon. Ook dat is dus een gratis wissel. De Peruaan Marcos López verving Oranje-international Hartman.

Check hier de complete opstellingen van Feyenoord en PSV (met dus nog Teze in de basis, maar die is al gewisseld)