HSV klungelt voor 5e duel op rij: promotiestrijd wordt loeispannend
i

Getty Images

HSV klungelt voor 5e duel op rij: promotiestrijd wordt loeispannend

Martijn Baars • 22:22, 29-04-2021 / Laatste Update: 07:44, 08-01-2024

Voor de 5e wedstrijd op rij heeft HSV niet gewonnen in de 2. Bundesliga. De zogenaamde topploeg speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Karlsruher en kan alvast beginnen met hoofdschudden. De promotiedroom kan echt wel even de prullenbak in, want de concurrentie staat er in verliespunten inmiddels beter voor dan de Hamburgers.

Tegen Karlsruher kwam de ploeg weer eens op voorsprong (goal Simon Terodde), maar binnen een minuut werd het alweer 1-1. Uit de eerste de beste aanval scoorde Karlsruher via Gordon de 1-1 en wat HSV ook probeerde, daar bleef het bij.

Directe promotie uit zicht

Plek 1 (Bochum) en plek 2 (Greuther Fürth) kan HSV voorlopig echt wel vergeten. Met nog 3 duels te gaan is het gat naar plek 2 5 punten. Maar de voormalig Bundesliga-Dino moet vooral naar zichzelf kijken. Sinds speelronde 16 is de ploeg het helemaal aan het verneuken.

Kiel en Düsseldorf

Holstein Kiel staat namelijk nu nog maar 2 punten achter én heeft liefst 3 duels minder gespeeld dan HSV. De kans dat die ploeg nog over HSV gaat in het slot van de competitie lijkt steeds aannemelijker. Maar ook Fortuna Düsseldorf mag nog hopen. De ploeg heeft 3 punten minder dan HSV, maar ook 1 duel minder gespeeld. In verliespunten dus al gelijk met HSV.

Programma HSV

De Hamburgers hebben dus nog 3 duels om alles te geven en niet zoals de afgelopen 2 jaar de kans op promotie in rook te zien opgaan. HSV speelt nog thuis tegen Nürnberg en Braunschweig en moet nog uit naar VfL Osnabrück. De nummers 1 en 2 in de 2. Bundesliga promoveren rechtstreeks naar de Bundesliga. De nummer 3 beslist in een uit- en thuiswedstrijd met de nummer 16 van de Bundesliga (momenteel FC Köln) het laatste ticket voor de Bundesliga.

Stand 2. Bundesliga

1. VfL Bochum 31-60

2. Greuther Fürth 31-57

_______________________

3. HSV 31-52

-----------------------

4. Holstein Kiel 28-50

5. Fortuna Düsseldorf 30-49

Programma Holstein Kiel:

4 mei: Holstein Kiel - Sandhausen

7 mei: Holstein Kiel - St. Pauli

10 mei: Holstein Kiel - Hannover

16 mei: Karlsruher - Holstein Kiel

23 mei: Holstein Kiel - Darmstadt

Programma Düsseldorf:

3 mei: Düsseldorf - Karlsruher

8 mei: Düsseldorf - Braunschweig

16 mei: Düsseldorf - Aue

23 mei: Greuther Fürth - Düsseldorf

Programma HSV:

10 mei: HSV - Nürnberg

16 mei: VfL Osnabrück - HSV

23 mei: HSV - Braunschweig