HSV koploper van de 2. Bundesliga na uitzege op Holstein Kiel

Proshots

Trevor Wagener • 22:23, 09-09-2022 / Laatste Update: 04:49, 12-12-2023

Hamburger SV is de koploper van de 2. Bundesliga! Vrijdag werd er op het nippertke gewonnen op bezoek bij Holstein Kiel: 2-3.

Op aangeven van Jean-Luc Dompé maakte Robert Glatzel (foto) luttele minuten voor rust de openingstreffer. De verdubbelaar kwam na 70 minuten spelen van Moritz Heyer, die doel trof na goed werk van László Bénes.

Ruime zege

Het slotakkoord was voor voormalig FC Groningen-middenvelder Ludovit Reis. Hij bepaalde, wederom op assist van Benes, in de 85ste minuut de stand op 0-3. Doelpuntenmaker Heyer bracht met een eigen treffer diep in de extra tijd de spanning terug en kort daarna zorgde Kiel-legende Fin Bartels voor 2-3. Spannend was het zéker, maar in de dying seconds werd niet meer gescoord.

HSV is na 8 wedstrijden nog ongeslagen en heeft 18 punten verzameld. Nummer 2 SC Paderborn (16 punten uit 7) kan de koppositie zaterdag weer overpakken bij een goed resultaat op eigen veld tegen Regensburg.