Hugo Borst absoluut geen fan van gedrag Wout Weghorst: 'Het is absurd, beschamend gedrag'
i

Getty Images

Hugo Borst absoluut geen fan van gedrag Wout Weghorst: 'Het is absurd, beschamend gedrag'

Rick Kraaijeveld • 10:03, 20-11-2023 / Laatste Update: 10:36, 05-01-2024

Hugo Borst heeft in zijn column in het AD van maandag behoorlijk uitgehaald naar Wout Weghorst naar aanleiding van zijn gedrag bij Nederland Ierland. Hij kreeg het onder andere aan de stok met een journalist na afloop, iets wat bij Borst niet door de beugel kan. "De persvoorlichter moest hem wegtrekken."

Weghorst begon over Weghorst na het scoren van zijn goal. "Hij zette een boosaardig masker op. Zo van: 'gezien, gezien!'. Hij is heel vaak boos, Wout drijft op rancune. Het zit hem dwars dat mensen liever een Luuk de Jong of Memphis Depay bij Oranje hebben. Verder kon Borst niet ontkennen dat Wout wel belangrijk is geweest voor het Nederlands elftal dit jaar. "Maar of dat wenselijk is?" vroeg hij zich hardop af.

Wout geeft demonstratief alles

Dan legt Borst het verband tussen Weghorst en media. "Wout geeft demonstratief alles. Bij het volkslied - op z'n Zuid-Amerikaans - heeft hij als enige de hand op het hart. Het ziet er potsierlijk uit. Tijdens de wedstrijd vergeet hij nooit waar de camera staat. En na afloop neemt hij kritische journalisten de maat.

Hiermee verwijst Hugo Borst naar het voorval tussen Weghorst en NOS-journalist Arman Avsaroglu. Weghorst was het niet eens met een kritische vraag en dat liep een beetje uit de hand. "Weghorst liep plots weg, keerde terug en vertelde de verslaggever dat hij zijn zin had gekregen. De toon was agressief. Hij wilde niet dat het gesprek uitgezonden zou worden. Alsof hij dat kan eisen. De persvoorlichter moest hem wegtrekken."

"Het is absurd, beschamend gedrag van een modale voetballer die losgezongen lijkt van de realiteit", schreef Borst nog.