Hugo Borst walgt van Andre Onana: 'Aso, verrader, Judas'
i

Pro Shots

Hugo Borst walgt van Andre Onana: 'Aso, verrader, Judas'

Martijn Baars • 14:08, 13-09-2021 / Laatste Update: 20:56, 07-01-2024

Hugo Borst heeft in zijn column in het AD keihard uitgehaald naar Ajax-doelman André Onana. De voetbalanalist en presentator bij Radio 1 Langs de Lijn vindt dat Ajax de keeper weg moet doen.

'Zondag was Kenneth Pérez nog veel te aardig voor Andre Onana. ‘Schofterig’ vindt hij het gedrag van de doelman van Ajax, van wie we niet weten of hij nou een fraudeur is of een domoor. Onana slikte doping. Wilde hij snel overtollige kilo’s kwijt of wilde hij een verboden middel maskeren?

'Hij naait Ajax nog eens'

Andre Onana dupeerde, schuldig of niet, medespelers, trainers, clubleiding en supporters. Jij en ik zouden ons verdomd schuldig voelen en ons van onze beste kant willen laten zien. Onana niet. Hij naait Ajax nog eens. De Kameroense doelman weigert namelijk zijn contract te verlengen en speculeert zo op een gemakkelijk transfervrij vertrek komende zomer. Dat laatste betekent dat hij een flink deel van de voor Ajax verloren gegane transfersom als tekengeld in eigen zak kan steken.

Lees ook: dit is het prijzengeld van Ajax in de Champions League

'Aso, verrader, Judas'

Schofterig, zegt Kenneth Pérez. Ik vind het erger. Geef er maar een naam aan. Aso. Verrader. Judas.

'Klaag die weggooier aan'

Wat ik dan weer niet begrijp, is dat Ajax dit moreel failliete mens heeft ingeschreven voor de Champions League. Dan liever de 4e of desnoods de 23ste keeper op doel gezet. Andre Onana is het Ajax-shirt niet meer waard. Sterker nog: klaag die weggooier aan. Hij heeft Ajax met zijn verwerpelijke gedrag miljoenen gekost.