Ibrahim Afellay kondigt bij Studio Voetbal zijn afscheid als profvoetballer aan
i

AFP

Ibrahim Afellay kondigt bij Studio Voetbal zijn afscheid als profvoetballer aan

Martijn Baars • 11:35, 01-02-2021 / Laatste Update: 03:43, 06-01-2024

Ibrahim Afellay, die het afgelopen halfjaar zonder club zat, is definitief gestopt als profvoetballer. Dat maakte de 34-jarige ex-PSV’er bekend in het NPO-programma Studio Voetbal. 

"Er zijn wel wat dingetjes voorbijgekomen. Ik wilde nog wel een jaar verder, maar niet ten koste van alles", zei Afellay, die nog hoopte op een buitenlands avontuur.

Van PSV naar FC Barcelona

De Utrechtse middenvelder doorliep de jeugdopleiding bij PSV en won 4 landstitels en een beker in Nederland. Eind 2010 vertrok hij naar FC Barcelona. Bij de Catalaanse club won Afellay in 2011 de Champions League, in de finale tegen Manchester United mocht hij nog invallen. Maar bij Barcelona kwam hij weinig aan spelen toe.

Bergafwaarts

Vanwege blessureleed ging het bergafwaarts via Schalke 04, Olympiakos en Stoke City. Twee jaar geleden keerde Afellay terug bij PSV. Hoewel hij door toenmalig trainer Mark van Bommel aanvoerder werd gemaakt, werd ook dat geen succes. De Marokkaanse Nederlander, die tot 53 interlands voor Oranje kwam, speelde 26 januari 2020 tegen FC Twente zijn laatste officiële wedstrijd.