Iedereen mag Henk ten Cate bellen, niet om trainer te worden, wel om te acteren
Henk ten Cate. © ProShots

Iedereen mag Henk ten Cate bellen, niet om trainer te worden, wel om te acteren

17:10, 20-01-2024 / Laatste Update: 17:23, 20-01-2024

Voormalig voetbaltrainer Henk ten Cate heeft de smaak van het acteren te pakken. De 69-jarige Amsterdammer heeft een rol in de serie Flikken. Die ervaring beviel zo goed, dat hij zin heeft in nieuwe acteerklusjes.

Ten Cate, in het verleden trainer van onder meer Ajax, Sparta, Vitesse en NAC, zat vrijdag aan tafel in de tv-show RENZE. Daarin sprak hij over zijn rol in Flikken, waarin hij een medewerker van de Criminele Inlichten Eenheid (CIE) speelt. Op de vraag of hij open staat voor nieuwe voorstellen voor films en series zei Ten Cate: "Iedereen mag bellen."

Gescout bij Rondo

Maar hoe kwamen de makers van de serie, die streamt op Videoland, eigenlijk terecht bij een voetbaltrainer die verder nooit blijk heeft gegeven van interesse in acteren? Het blijkt dat ze hem aan tafel zagen zitten bij de Ziggo Sport-talkshow Rondo en toen het idee kregen om hem te vragen. Ze belden hem op, waarna Ten Cate in de studio kwam voor een proefopname. Volgens de nieuwbakken acteur hadden ze na twee minuten al gezien dat hij geschikt zou zijn voor de rol.

Gestopt

Na een schitterende trainerscarriè, waarin hij ook assistent-trainer was bij Chelsea en FC Barcelona, heeft Ten Cate geen trek meer in een rol in de voetbalwereld. Niet als trainer althans. Op de vraag of Ajax hem kan bellen zei hij dit: "Nee hoor, want ik ben gestopt. Ik heb echt besloten om niet meer te trainen. Ik vind het mooi geweest. Ik ga niet meer op het veld staan als trainer."