Ihattaren krijgt flink wat veren in z'n reet na hattrick bij Jong Ajax: 'Speelde tegen Arjen Robben, die deed dit ook'
i

Pro Shots / Toon Dompeling

Ihattaren krijgt flink wat veren in z'n reet na hattrick bij Jong Ajax: 'Speelde tegen Arjen Robben, die deed dit ook'

Martijn Baars • 11:09, 26-04-2022 / Laatste Update: 07:30, 12-12-2023

Mohamed Ihattaren kreeg na zijn hattrick tegen VVV-Venlo flink wat veren in z'n reet. De 20-jarige middenvelder greep de hoofdrol tijdens de 6-1 overwinning van Jong Ajax op de Limburgers.

Ihattaren scoorde na rust 3 keer. Dat deed hij steeds op dezelfde manier: naar binnen dribbelen en uithalen. "Je weet dat Ihattaren linksbenig is, maar ja, het is een kwaliteit”, zei VVV-speler Schroijen na afloop voor de camera van ESPN. De doelpuntenmaker namens de bezoekers uit Venlo had ook nog een onderonsje met Ihattaren: "Ik zei: 'Goed bezig, ga zo door'.”

Ünüvar

Ook teamgenoot Ünüvar had complimenten over voor Ihattaren, die zelf nog niet voor de camera verschijnt: "Iedereen weet wat hij kan. Zijn kwaliteiten komen vanzelf naar boven. Hij past uitstekend in het team. Hij helpt ons en wij helpen hem. Het is genieten. We weten wat we kunnen en ik denk dat het alleen maar genieten is", aldus de aanvaller.

'Champions League-niveau'

Daar sloot zijn coach John Heitinga zich bij aan. "We weten allemaal hoe goed hij kan voetballen, maar hij moet nog wel wat stappen zetten om op Champions League-niveau te komen. We moeten hem de tijd geven, hij heeft dit soort wedstrijden nodig om ritme op te bouwen."

'Met Arjen Robben gespeeld, die deed dat ook'

Driemaal liep hij de defensie van VVV op het oog kinderlijk eenvoudig voorbij. Heitinga wilde dat echter niet aan zwak verdedigen ophangen. "Ik heb met Arjen Robben gespeeld... Je wist wat hij ging doen, maar hij schoot ze er toch in. Dit soort jongens hebben het vermogen om uit te stellen."

Reactie Ihattaren zelf

Op Instagram (Story) reageerde Ihattaren zelf kort op zijn hoofdrol tegen de middenmoter in de Keuken Kampioen Divisie. ‘Normal day at work', schreef hij bij een foto van zichzelf.