'Ik zag Erik ten Hag iets doen dat zijn baan bij Manchester United kan redden'
Erik ten Hag applaudisseert op Old Trafford. © Getty Images

'Ik zag Erik ten Hag iets doen dat zijn baan bij Manchester United kan redden'

08:04, 25-04-2024 / Laatste Update: 08:08, 25-04-2024

Manchester United rommelde zich woensdagavond voorbij hekkensluiter Sheffield United. De ploeg van trainer Erik ten Hag won op Old Trafford met 4-2, nadat het twee keer op achterstand kwam. Na de wedstrijd klommen de altijd kritische Engelse journalisten weer in de virtuele pen, maar dit keer was het niet alleen negativiteit.

"Ik zag Erik ten Hag iets doen dat zijn baan bij Manchester United kan redden", stelde Jack Flintham, van Manchester Evening News. Ten Hag gunde Ethan Wheatley zijn debuut bij Manchester United op Old Trafford en was daarmee de 250e uit de jeugdopleiding die dat deed. Vanwege de vele blessures gaf Ten Hag dit seizoen wel vaker speelminuten aan jongelingen, en dat is volgens Flintham slim met het oog op de komst van INEOS.

"Zeg wat je wilt over Ten Hag, maar er bestaat geen twijfel over zijn inzet om talenten uit de jeugdopleiding naar het eerste elftal te brengen", concludeerde de journalist. "Als INEOS serieus een jonger team wil creëren, zal het zien van Ten Hag en Wheatley woensdagavond de baanzekerheid van de Nederlander geen kwaad doen."

Wat ook meespeelde volgens Flintham was dat Old Trafford na afloop van de wedstrijd massaal achter Ten Hag stond. Iedereen klapte de handen stuk tijdens de ereronde. Wie er minder goed opstaat is Antony. De oud-Ajacied ging er onder luid gejuich uit tegen Sheffield United.

Kritiek

Toch ging niet alle pers mee in de positiviteit. "Bruno Fernandes redt de blosjes van Erik Ten Hag tegen Sheffield United", kopt de Daily Mail. "De stukjes vallen op hun plaats voor Ineos en Ten Hag blijft zijn werkgevers voldoende redenen geven om te besluiten dat hij geen deel zal uitmaken van hun plannen", was journalist Chris Weeler van mening. Daarmee doelde hij vooral op het feit dat het wéér lastig ging voor United tegen een laagvlieger, een paar dagen nadat het al een voorsprong van drie goals weggaf tegen Coventry City.

"Aanvoerder Fernandes scoort tweemaal terwijl Utd van een achterstand komt om de druk op Ten Hag te verlichten", kopte The Sun. "Bruno Fernandes bespaarde Manchester United nog meer schaamte toen ze van een achterstand kwamen en de nummer laatst Sheffield United versloegen."

"Bruno schiet te hulp!", was de conclusie van Mirror. "Fernandes scoort er twee om de druk op Ten Hag te verlichten." De krant snapte vooral niet waarom Antony de voorkeur kreeg boven Amad Diallo. Oud-Ajacied Antony werd na 55 minuten gewisseld.