Iker Casillas noemt de redding in WK-finale 2010 'een gelukje'
i

Getty Images

Iker Casillas noemt de redding in WK-finale 2010 'een gelukje'

Rick Kraaijeveld • 11:42, 20-11-2022 / Laatste Update: 06:12, 12-12-2023

MARCA sprak met wat Spanje-legendes in voorbereiding op het WK. Zo bracht de Spaanse krant een interview uit met Iker Casillas, de held in goal voor Spanje in 2010. Hij blikt daarop terug met de 1-op-1 met Arjen Robben: 'Geluk', noemde hij het.

Hij wordt in Spanje nog altijd de 'heilige' genoemd na wat hij voor Spanje heeft gedaan op het WK in 2010. Dat doet elke Nederlander nog steeds pijn, maar in Spanje is hij een levende legende. Vandaar dat er in dit interview ook weer op teruggekeken werd: "Wat wij gedaan hebben, heeft een hele grote impact op een heleboel mensen in Spanje."

De teen

Natuurlijk blikten ze ook terug op de cruciale redding die Casillas verrichte in de WK-finale tegen Nederland. Heel Nederland zag die beker al in handen, maar de teen van Casillas bracht daar verandering in. "Ik weet zeker dat als we dit 10 keer hadden gedaan hij er 9 had kunnen scoren, maar het moest zo zijn. Door de omstandigheden, of omdat iemand het zo wilde ging het zo. Hij schopte de bal tegen mijn voet."

Op de vraag van de journalist hoe hij de redding zou omschrijven: "Good luck", reageerde de keeper.