🎥 | Inter doet wat het moet doen en verovert de koppositie van stadsgenoot

Rick Kraaijeveld • 23:05, 15-04-2022 / Laatste Update: 22:11, 11-12-2023

De 2 stadsgenoten én de mannen uit Napels, dat zijn de 3 ploegen die nog kans maken op de Scudetto. De beste papieren lagen bij de rood-zwarte kant van Milaan. AC Milan stond na 32 wedstrijden met 68 punten bovenaan. Inter ging vrijdagavond over I Rossoneri heen door winst bij Spezia, de nerazzurri hebben nu 69 punten uit 32 wedstrijden.

Inter deed zo goede zaken gedaan in de strijd om de titel in Italië. In het chaotische duel uit bij Spezia wist de nieuwe nummer 1 van de Serie A met 1-3 te winnen. Het spel was niet altijd goed, maar dat zal Il Biscione weinig uitmaken.

Knal van Brozović

In de 1e helft kreeg Inter niet zoveel uitgespeelde kansen, Internazionale klopte nadrukkelijk op de deur van Spezia maar kwam niet binnen. Tot na een half uur spelen. De bal werd richting Danilo D'Ambrosio gebracht, die in de 16 stond. Hij kopte de bal vakkundig terug richting de 2e lijn, waar Marcelo Brozović aan kwam stieren. Hij nam de bal venijnig op de slof en joeg hem stijf de winkelhaak in. De man die nooit lacht, liet toch een klein lachje zien.

Uitlopen voor rust

Het was een bevrijdend doelpunt, want daarna was Inter steeds in de aanval. Dat leidde bijna tot de 0-2. Ivan Perisic stuurde Joaquín Correa de diepte in. Tot 2 maal stuitte zijn inzet op een verdediger.

Comeback Spezia

Na de rust was het juist Spezia dat aanspraak maakte op een aansluitingstreffer. Ze kwamen in de 1e minuut al nadrukkelijk in de 16 van Inter. Agudelo, die er net in was gekomen, stormde vanaf de zijkant de 16 in maar ging voor eigen succes. Vlak daarna ontstond er nog een kans voor Spezia: de bal werd van links voorgegeven maar zowel Bastoni als Gyasi mistte de bal.

Oorbeldecbacle

Dan een ander vreemd voorval in deze wedstrijd. M'Bala Nzola kwam er in de 60e minuut in, maar had nog een oorbel in. In minuut 62 werd dit opgemerkt en moest de oorbel eruit. Dit duurde te lang, waardoor trainer Thiago Motta er klaar mee was. Hij wisselde Nzola weer, die dus weer op de bank plaats mocht nemen. Een bizar moment.

Inter loopt ermee weg

Het werd nog even spannend aan het einde van de wedstrijd. In de 73e minuut scoorde Lautaro Martinez de 2-0 nadat hij een schot van Perisic het goal in verlengde.

De mannen van trainer Simone Inzaghi namen daarna wat gas terug en wilden de wedstrijd rustig uitspelen. Spezia probeerde nog terug te komen, wat lukte in de 88e minuut. Aanvoerder Giulio Maggiore joeg de bal via de binnenkant van de paal langs keeper Samir Handanović.

Spezia ging nu erg veel risico nemen, waardoor er in een counter nog gescoord kon worden door Inter. Alexis Sanchez schoof de bal vakkundig langs Ivan Provedel.

Scudetto

Inter en AC Milan hebben nu allebei 32 wedstrijden gespeeld. Inter heeft 69 punten en AC Milan 68. Op de 3e plek volgt Napoli met 66 punten. AC Milan speelt vrijdagavond nog een wedstrijd tegen Genoa, in San Siro. Inter kan dus, bij een verliespartij van AC Milan, zelfstandig op 1 staan met een wedstrijd in hand.