🎥 | Chaos! Denzel Dumfries versiert penalty, Calhanoglu mist, penalty over en dan wel raak

Rick Kraaijeveld • 23:56, 03-04-2022 / Laatste Update: 15:56, 07-01-2024

Denzel Dumfries heeft een penalty versierd voor Inter, vlak voor rust. Hij dribbelde het penaltygebied in en Alvaro Morata ging op zijn voet staan, waarna Dumfries zichzelf ten aarde stortte. Hakan Çalhanoğlu ging achter de bal staan maar schoot slecht in, Wojciech Szczęsny redde de bal. Daarna was er volledige chaos in het strafschopgebied: de bal belandde na een scrimmage nog wel in het doel, maar de scheids had al gefloten voor een overtreding.

Na deze overtreding moest de VAR weer minuten kijken naar de situatie, uiteindelijk besloot de VAR dat de penalty opnieuw genomen moest worden omdat Matthijs de Ligt te vroeg was ingelopen. Hakan Çalhanoğlu ging weer achter de bal staan en verschalkte de Poolse doelman bij de 2e poging wel. Hij koos voor dezelfde hoek, maar schoot hem nu wel ver in de hoek.

Allegri, de coach van Juventus, was het overduidelijk niet eens met de beslissingen van de scheids, de stoppen sloegen door bij de Italiaanse trainer langs de lijn.

Onstuimige Derby d'Italia

De eerste helft was sowieso vrij chaotisch, er waren veel overtredingen en het tempo lag erg hoog. Er waren hier en daar wat opstootjes en het spel deinde continu heen en weer. Juventus had de betere kansen, maar het is Inter dat met een voorsprong de rust in ging.