Dilemma voor PSV'er Joey Veerman: de beker, landskampioen of Conference League winnen? 'Als ik moet kiezen...'
i

Pro Shots

Dilemma voor PSV'er Joey Veerman: de beker, landskampioen of Conference League winnen? 'Als ik moet kiezen...'

Martijn Baars • 18:47, 01-04-2022 / Laatste Update: 17:08, 08-01-2024

Joey Veerman maakt bij PSV een stormachtige ontwikkeling door. Van aanpassingsproblemen is geen sprake. Zijn komst heeft ook gezorgd voor een nieuwe dynamiek in het elftal. Toeval of niet, het draait sinds zijn komst als een tierelier in Eindhoven. Tijd om even te bellen met de dynamische middenvelder.

"Mogguh Joe, hoe is het met je?" Soms is het wel lekker als je een vriendschappelijke band onderhoudt met een bekende voetballer. “Lekker, Jantje en met jou?” De toon is gezet. Een interview met Joey Veerman is altijd leuk. Lekker ontspannen en zonder poespas.

Aan het trainen geweest?

“Ja, net. Effe lekker. Voel me goed hier.”

Had je verwacht dat je jezelf zo snel zou aanpassen bij PSV?

“Zelf wel, maar ik hoor ook die geluiden om me heen. Van mensen die denken dat je lange tijd nodig hebt om aan het niveau te wennen. Dat je heimwee hebt en niet buiten Volendam kunt wonen. Daar kan ik niet zoveel mee. Behalve het tegendeel bewijzen.”

Dat heb je inmiddels wel gedaan, kun je zeggen.

“Ja, denk het wel. Moet zeggen dat het me hier ook wel makkelijk gemaakt wordt. De sfeer op de club is heel relaxt en vriendelijk. Natuurlijk gaat het hier, qua voetbal, allemaal veel sneller. Daar moet je een weekje aan wennen, maar dat was het dan ook wel.”

De druk schijnt bij een grote club wel veel groter te zijn. Merk je daar nog iets van?

“Nog niet. Ik denk vooral omdat we erg veel winnen en nog overal voor meestrijden. Dan krijg je natuurlijk ook minder kritiek te verduren.”

Dat komt natuurlijk door jouw komst. Toen is het gaan draaien!

“Haha, dat zijn jouw woorden. Ik ben in ieder geval wel blij dat ik al zoveel heb mogen spelen en dat het goed gaat.”

Inmiddels ook een stulpje gevonden in Eindhoven de gekste! Hoe bevalt het daar in het ‘verre’ zuiden?

“Ja, top. Mooie stad, man. Past goed bij me. Net als de club.”

Beter dan bijvoorbeeld een Ajax of AZ?

“Weet ik niet, want ik heb nooit bij die clubs gespeeld, Jan”, klinkt het met een lach.

Maar jij hebt natuurlijk ook de verhalen gehoord van de Volendammers die er gespeeld hebben.

“Dat is waar, maar laat ik het zo zeggen. Ik denk dat PSV gewoon een heel goede club voor mij is.”

Opnieuw is daar die lach. Veerman is niet voor een vis te vangen. Dat hij zich op z’n gemak voelt bij de Eindhovenaren moge duidelijk zijn. Hoe zit dat eigenlijk met zijn vriendin Chantal?

“Die vermaakt zich ook prima. We hebben een hond gekocht, dus daar heeft ze haar handen vol aan. Daarnaast is ze op zoek naar een baan, dus ook dat komt helemaal goed.”

En dan heeft ze een baan en dan vertrek je volgend jaar naar Spanje. Schiet ook niet op, hè?”

“Ha, ha! Effe rustig aan hè, Jantje.”

Rustig aan? Door je snelle ontwikkeling lees ik ook al berichten dat Louis van Gaal niet langer om je heen kan. Die moet jij ook gelezen hebben?

“Ja natuurlijk. Daar zorg jij wel voor, haha. Het is natuurlijk mega leuk om te horen dat soort dingen, maar ik leg het makkelijk naast me neer. Het enige wat ik kan doen, is gewoon zo blijven presteren en mezelf blijven verbeteren.”

Heb je die nuchterheid van huis uit meegekregen?

“Ja, dat denk ik wel. Mijn ouders zijn absoluut trots, maar zijn ook van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’ Alleen mijn opa en oma niet. Die staan op hun kop van trots. Dat maakt mij dan ook wel weer trots. Dat vind ik echt geweldig om te zien.”

Heb je überhaupt een plan uitgestippeld of laat je alles op je afkomen?

“Ik laat alles op me afkomen. Zie wel wat er op mijn pad komt. Natuurlijk heb ik een voorkeur qua voetbal, maar wat betreft een club heb ik geen voorkeur. Ik denk dat het Spaanse voetbal heel goed bij me past, dus het zou geweldig zijn als de kans er ooit komt om daar te spelen.”

Alles hangt denk ik af van het succes bij PSV. Nog 3 ijzers in het vuur. Welke kies je?

“Als ik mocht kiezen? Ja, dan ga ik toch voor het kampioenschap. Je gaat nu de laatste 6 weken van het seizoen in en dan ga je natuurlijk voor alles, maar het kampioenschap staat denk ik wel op 1. Ook omdat het voor PSV alweer een tijdje geleden is. Dus als ik moet kiezen….”