Is DIT misschien wel de beste speler van AZ? 'Hij staat veel minder in de spotlights'
i

ANP

Is DIT misschien wel de beste speler van AZ? 'Hij staat veel minder in de spotlights'

Martijn Baars • 16:04, 26-01-2021 / Laatste Update: 08:35, 05-01-2024

AZ-trainer Pascal Jansen heeft aan de vooravond van het treffen met FC Utrecht mooie woorden over voor middenvelder Fredrik Midtsjø. De Noor was in de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord belangrijk voor AZ met onder andere een sublieme assist op Myron Boadu. "Fredrik heeft tegen Feyenoord onnavolgbare dingen laten zien. Aan de bal en ook zonder de bal. Hij is zo belangrijk voor ons", zegt zijn trainer tegen het AD.

Midtsjø zocht in het begin van het seizoen nog naar zijn vorm. In de belangrijke kwalificatiewedstrijd voor de Champions League tegen Dynamo Kiev verloor hij op een cruciale plek op het veld de bal. Die fout bleef lang in het hoofd van de Noor doormalen. "Ik heb het regelmatig met hem over dat soort momenten gehad”, zei Jansen dinsdagmiddag. "Het gaat dan over het risico wat hij in zijn spel legt. Daarover sparren we veel. Het is ook een kracht van hem want hij doet het op plekken waar de tegenstander het niet verwacht. Je moet hem zeker niet afremmen maar als het 1 of 2 keer is mislukt, is het misschien geen goed idee om het snel daarna nog een keer te doen.” 

'Hij staat minder in de spotlights'

Boadu noemde Midtsjø zondag in principe de beste speler van AZ. Eentje die niet altijd de waardering krijgt die hij zou moeten krijgen. "Ik snap wel waarom Myron dat zegt”, aldus Jansen. "Hij is een speler die wat minder in de spotlights staat. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij nóg beter kan. Hij kan nóg beter aansluiting zoeken naar de zestien. Hij is enorm veelzijdig. Ik prijs me gelukkig met hem in de selectie.”