Italiaanse media dol op 'superspeler' Teun Koopmeiners: 'Een van de beste nieuwkomers in onze competitie'
i

EPA

Italiaanse media dol op 'superspeler' Teun Koopmeiners: 'Een van de beste nieuwkomers in onze competitie'

Martijn Baars • 11:00, 01-03-2022 / Laatste Update: 23:19, 11-12-2023

Teun Koopmeiners beleefde maandagavond een verjaardag om niet snel te vergeten. De Nederlandse middenvelder mocht 24 kaarsjes uitblazen en bekroonde dat met 2 goals in de wedstrijd tegen Sampdoria (4-0). 

Twee goals met zijn rechterbeen. En dat op zijn verjaardag. Het waren zijn 3e en 4e goal van het seizoen voor Koopmeiners, die dit seizoen al 20 Serie A-wedstrijden speelde. De voormalig middenvelder van AZ bewijst zich de laatste weken niet alleen als basisspeler in de Italiaanse competitie, maar ook nog eens als 1 van de uitblinkers van de ploeg uit Bergamo. 

Grapje Marten de Roon

Marten de Roon, die zelf ook een goede wedstrijd speelde, is niet vies van een dolletje op social media en besteedde logischerwijs ook even aandacht aan het kunststukje van zijn landgenoot: 'En dan zeggen ze dat Nederlanders hebberig zijn... Teun trakteert ons op 2 goals op zijn verjaardag. Diner op mijn kosten, vriend (grapje, laten we splitten)', zo schrijft zijn Nederlandse teamgenoot op Twitter.

Eurosport: 'Een superspeler'

Ook de Italiaanse media zijn onder de indruk van Koopmeiners, die door Eurosport een 'overweldigende middenvelder' wordt genoemd. 'Een van de beste nieuwe gezichten in onze competitie. Heeft een constant verlangen om te scoren en maakte 2 goals om nooit te vergeten. Een superspeler", zo wordt geschreven over Koopmeiners, die met een 7,5 bovendien werd verkozen tot Man of the Match. 

'De Koopmeiners-show', schrijft Tuttosport en 'Koopmeiners laat het zien', kopt Corriere dello Sport, het Italiaanse medium dat ook aandacht heeft voor een andere Nederlander: Hans Hateboer. 'Sampdoria heeft moeite op te bouwen, mede door het voortdurende aandringen van Hateboer.” De rechtsback wordt ook door Eurosport beloond met een 7: 'Een doorn in het oog van de Sampdoria-verdediging. Wisselt continu met zijn teamgenoten en haalt voortdurend de achterlijn. Geweldige avond.'