Ivan Marquez ging niet alleen naar NEC voor het voetbal: 'Mijn vrouw kan hier in Nederland behandeld worden'
i

Pro Shots

Ivan Marquez ging niet alleen naar NEC voor het voetbal: 'Mijn vrouw kan hier in Nederland behandeld worden'

Martijn Baars • 11:59, 21-07-2021 / Laatste Update: 07:58, 08-01-2024

NEC is voor Iván Márquez een schitterende uitkomst. De verdediger uit Marbella vindt in Nijmegen de benodigde aspiraties én de behandeling voor zijn zieke vrouw, schrijft De Gelderlander. De transfer werd dinsdag beklonken.

Márquez: "Ik kan en wil er niet te veel over zeggen”, geeft hij aan voordat hij een korte stilte laat. "Maar mijn vrouw kan hier in Nederland wel behandeld worden en in Polen niet. Die geneeswijze is er alleen nog in de Verenigde Staten en in Spanje. Ze is na een tijdje in Polen ook terug naar Spanje vertrokken zodat ze daar behandeld kon worden. Zo leefden we een poos gescheiden van elkaar. Dan ging ik 1 keer in de 2 weken naar haar toe.”

‘Emotioneel zwaar’

"Het was echt een heel lastige situatie. Emotioneel ook zwaar”, vervolgt Márquez. "Maar ik ben een professional. Op het veld is het voor mij geen probleem. Dan sta ik er. Maar erbuiten is toch anders. Ik kijk er naar uit om weer samen te zijn. Ook met mijn dochter van 2 jaar. Die kleine meid is mijn model. Een perfect kind. Altijd happy. Over dik een maand komen ze over."