Jack de Gier OUT! FC Den Bosch ontslaat trainer per direct na 13-0-recordverlies

Joris Kaper • 11:42, 06-03-2023 / Laatste Update: 00:00, 12-12-2023

Jack de Gier is geen trainer meer van FC Den Bosch. De coach werd maandag door de clubleiding van de Eerstedivisionist op straat gezet. Het contract van De Gier is daarmee per direct beëindigd en dat heeft natuurlijk veel te maken met de recordnederlaag van 13-0 die FC Den Bosch afgelopen vrijdag leed in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Persbericht

FC Den Bosch zegt in een persbericht dat club en coach 'in goed overleg uit elkaar gaan', zoals dat wel vaker wordt gemeld bij een ontslag van een coach. De Gier had bij FC Den Bosch nog een contract tot 1 juli, maar wist al eerder dan die verbintenis niet verlengd zou worden na dit seizoen.

"De intentie was om het seizoen met elkaar af te maken en Jack daarbij alle support te geven. Jack had in december duidelijkheid moeten krijgen over zijn toekomst. Dat is niet gebeurd, waardoor er ruis op de lijn is ontstaan", zegt technisch manager Yousuf Sajjad in het persbericht.

Rauw op zijn dak

"Toen wij hem in februari alsnog de boodschap moesten brengen dat we na dit seizoen niet met hem door zouden gaan, viel dat rauw op zijn dak. We hoopten oprecht dat we desondanks samen konden blijven werken aan een goed slotakkoord van het seizoen. Helaas zijn we in die gezamenlijke missie niet geslaagd."

Werk aan de winkel

Sajjad vervolgt: "We weten dat er veel werk aan de winkel is. Er moeten structureel zaken veranderen binnen de club en we menen ook te weten wat die zaken zijn. Verandering kost tijd. Eerst zullen we door het oog van de storm moeten. Het resultaat op vrijdag overtrof onze verwachtingen in negatieve zin. Qua niveau was dit de absolute ondergrens en hiervoor moet iedereen uit heden en recente verleden verantwoordelijkheid nemen, niet alleen Jack."

"Een ongeschreven voetbalwet is ook dat het voor Jack en de spelers na dit verlies niet logisch zou zijn om onder de gegeven omstandigheden door te gaan. We blijven op de achtergrond werken aan de veranderingen die al op de rol staan. In de tussentijd hebben we met William (van Overbeek, red.) een zeer bekwame interim manager."

FC Den Bosch staat in de Keuken Kampioen Divisie op een 18e plek. Alleen FC Dordrecht en Jong Utrecht staan nog lager.