Jeremie Frimpong viert titelfeest Bayer Leverkusen het hardst van iedereen, bierdouche Xabi Alonso
Een legendarische foto van Jeremie Frimpong / Getty Images

Jeremie Frimpong viert titelfeest Bayer Leverkusen het hardst van iedereen, bierdouche Xabi Alonso

06:53, 15-04-2024 / Laatste Update: 06:59, 15-04-2024

Bayer Leverkusen is zondag voor het eerst in de 120-jarige clubgeschiedenis kampioen geworden van Duitsland. De ploeg van trainer Xabi Alonso won de kampioenswedstrijd van Werder Bremen, waarna een enorm feest uitbrak. Check de mooiste beelden vanuit Leverkusen hier.

Niemand was zo blij als Jeremie Frimpong met het kampioenschap van Bayer Leverkusen. De 23-jarige Nederlander was dit seizoen goed voor acht goals en acht assists. En dat als rechtsback! Hieronder vind je wat video's van hem, van zijn teamgenoten en van de veldbestormende fans.

Jeremie Frimpong achtervolgt ploeggenoot

Xabi Alonse krijgt de volle laag

Fans bestormen het veld

Recordkampioen Bayern München onttroond

Bayern München werd de afgelopen elf jaar kampioen van de Bundesliga. De Rekordmeister leek onklopbaar, maar dit seizoen maakte Beieren (en heel Duitsland) kennis met het verfrissende en aanvallende voetbal van Leverkusen. Onder leiding van Alonso, oud-speler van Real Madrid, Liverpool én Bayern, verovert Leverkusen Duitsland. Leverkusen staat op 25 mei ook nog in de bekerfinale en kan Europa ook nog veroveren. De eerste kwartfinale van de Europa League werd namelijk ook al met 2-0 gewonnen van West Ham.