Legende Jermain Defoe kapt ermee, na 22 jaar vindt hij het genoeg
i

AFP

Legende Jermain Defoe kapt ermee, na 22 jaar vindt hij het genoeg

Rick Kraaijeveld • 13:33, 24-03-2022 / Laatste Update: 21:14, 11-12-2023

Jermain Defoe, die afgelopen januari nog terugkeerde bij Sunderland, stopt per direct met professioneel voetbal. Zo verklaart Sunderland in een statement. De 57-voudig Engels international speelde dit seizoen nog 9 wedstrijden voor de club uit de League One.

De 39-jarige Defoe heeft een imposante carrière gehad met meer dan 300 doelpunten in ongeveer 800 wedstrijden. Jermain Defoe staat vooral bekend om zijn 1e tijd bij Sunderland, waarin hij 37 keer scoorde in 93 wedstrijden. In die tijd raakte hij enorm bevriend met Bradley Lowery, supporter van Sunderland. Bradley was erg ziek en raakte in de tijd vlak voor zijn dood heel hecht met Jermain Defoe.

Successen bij Tottenham

De meeste wedstrijden speelde Defoe voor Tottenham Hotspur, hij speelde 362 wedstrijden waarin hij 143 keer scoorde. Verder maakte hij nog uitstapjes naar Rangers in Schotland waarmee hij kampioen werd en Toronto FC in de MLS. Daarbuiten bleef hij altijd in Engeland spelen. In een eigen statement blikt hij terug op zijn 22 jaar in het voetbal.

Jermain Defoe Foundation

Buiten het voetbal stond Jermain Defoe dus bekend om zijn band met Bradley Lowery, maar ook om zijn eigen foundation. Hij kreeg voor het goede werk met deze foundation een lintje, die hij opdroeg aan zijn vriendje Bradley.