Jeroen van Leeuwen verruilt voetbal voor turnen: operationeel manager PEC Zwolle wordt technisch directeur KNGU
i

GettyImages

Jeroen van Leeuwen verruilt voetbal voor turnen: operationeel manager PEC Zwolle wordt technisch directeur KNGU

Rick Kraaijeveld • 21:45, 05-04-2022 / Laatste Update: 18:57, 08-01-2024

De operationeel manager van PEC Zwolle, gaat volgend jaar de functie als technisch directeur bij de KNGU op zich nemen. Hij volgt Mark Meijer op, die eerder dit jaar stopte met die functie. Hij legde zijn functie neer nadat de turnsport een grote klap te verduren kreeg in de vorm van een grote zaak rondom grensoverschrijdend gedrag.

Aan Van Leeuwen de taak een nieuwe wind door de bond heen te laten gaan, het topsportprogramma zal opnieuw opgebouwd moeten worden. In Maart liet Marieke van der Plas, algemeen directeur van KNGU, ook weten ermee te stoppen. De 1e vacature van technisch directeur is nu dus in ieder geval ingevuld.

Van der Plas is blij met de komst van Van Leeuwen, zo laat zij weten in een persbericht op de site van de KNGU: "Jeroen heeft veel managementervaring in zowel de breedte- en topsport. Hij heeft de eigenschappen die nodig zijn voor verdere uitbouw van talentonwikkeling en de ontwikkeling van de topsport zelf."

Een nieuw avontuur

De kersverse technisch directeur van de KNGU kijkt ook uit naar de nieuwe uitdagingen die hem te wachten staan: "Samen met de medewerkers, coaches, atleten en clubs wil ik de lijn breedtesport, talentonwikkeling en topsport verder vormgeven." Zijn vrouw heeft een turnverleden, die deze stap wel zag zitten. Dat hij van de voetbal- naar de turnwereld overstapt vindt Van Leeuwen zelf niet erg: "Aan de ene kant is het verschil wel groot, want je kan ze moeilijk vergelijken. Maar ik was bij Zwolle verantwoordelijk voor de operationele organisatie, ik ging niet over het proces op het veld. Nu ga ik dichter op de sport zelf zitten, daar kijk ik erg naar uit."