Jizz Hornkamp pakt snelste gele kaart voor invaller: 'Schreeuwde alsof hij zijn nek brak'
Jizz Hornkamp. ©Proshots

Jizz Hornkamp pakt snelste gele kaart voor invaller: 'Schreeuwde alsof hij zijn nek brak'

06:50, 21-01-2024 / Laatste Update: 07:40, 21-01-2024

Jizz Hornkamp viel bij Heracles tegen Volendam in en pakte vrijwel meteen een gele kaart. De spits uit De Rijp lag er een tijdje uit door een enkelblessure. Zijn rentree pakte aanvankelijk dus niet gelukkig uit, maar later in de tweede helft tekende hij voor de gelijkmaker.

Toch ging het na afloop vooral over die rappe gele prent. Al na vier seconden na de hervatting beging Hornkamp een overtreding op Calvin Twigt van Volendam. Scheids Yannick van der Laan greep toen naar zijn borstzakje en trok geel. Dat was de snelste gele kaart voor een invaller sinds statistiekenbureau Opta zulke dingen bijhoudt (2010/2011).

Tegenover VI blijkt de spits zich van geen kwaad bewust. "De snelste gele kaart? Nou, lekker dan. Ik vond het niet eens geel waard", aldus Hornkamp. "Ja, ik raakte hem in zijn gezicht, maar dat was nooit de bedoeling. Ik wilde hem voorbijgaan en hij sneed me af, daardoor raakte ik hem. Hij schreeuwde alsof hij zijn nek had gebroken. Een paar gasten van Volendam liepen ook nog naar de scheidsrechter toe om te zeggen dat het rood was. Dat leek me helemaal wat overdreven."

Eerste goal

Voor Hornkamp was het zijn eerste treffer voor Heracles. "Het was een mooie aanval", oordeelt hij. "Ik zat te wachten op de bal en Ruben Roosken gaf de bal mooi voor. Het was verder een moeilijke wedstrijd. Ik heb ook lang niet gespeeld, dus het was even wennen. Ik kreeg veel ballen op heuphoogte. Het is lastig om dat soort ballen neer te leggen."