Nummer laatst Volendam mag niet klagen met puntje uit tegen Heracles
Heracles. © ProShots

20:41, 20-01-2024 / Laatste Update: 20:48, 20-01-2024

Heracles en Volendam houden aan hun wedstrijd in Almelo beide één punt over. Het werd 1-1. Volendam kruipt door dat puntje van plek achttien naar zeventien in de Eredivisie. Voorlopig dan.

Bij de thuisploeg maakte Jordy Bruijn zijn debuut. Hij stond eerder onder contract bij onder meer NEC en Heerenveen. En hij zorgde ook voor de eerste opwindende actie. Zijn inzet werd met moeite gekeerd door Volendam-keeper Mio Backhaus. Een paar minuten later had Volendam een corner. Daaruit knikte Lequincio Zeefuik de bacl in de kruising voor de 0-1.

Hornkamp

Bruijn zagen we na de rust niet meer terug. Jizz Hornkamp mocht opdraven en hij liet zich meteen gelden. Op een negatieve manier dan: al na een paar seconden kreeg hij geel vanwege het hinderen van een Volendam-speler bij de aftrap. Maar in de 64e minuut was Hornkamp wel waardevol voor de thuisploeg. Hij zorgde voor de gelijkmaker.

Schoten op goal

Was de 1-1 een juiste weerspiegeling van het wedstrijdbeeld? Niet helemaal, want Heracles had zeven schoten op goal, terwijl Volendam er niet meer dan twee tussen de palen kreeg. Het aantal expected goals van Heracles was 1,80 en dat van Volendam 0,60.