Johan Bakayoko wordt de hemel in geprezen in de Franse pers: 'Hij gaf nooit op'
i

Getty Images

Johan Bakayoko wordt de hemel in geprezen in de Franse pers: 'Hij gaf nooit op'

Rick Kraaijeveld • 14:49, 09-11-2023 / Laatste Update: 10:34, 05-01-2024

Bij de overwinning van PSV op RC Lens gisteren was het Luuk de Jong die het doelpunt maakte, maar werd er de volgende dag in de Franse kranten niet opgehouden over 1 andere speler: Johan Bakayoko. Volgens verschillende kranten was hij de absolute uitblinker bij PSV: "Hij hield de gehele Franse-verdediging bezig", schreef Le Parisien.

Ook de grootste sportkrant van Frankrijk, L'Équipe was razend enthousiast over de buitenspeler van PSV: "Er was maar 1 actie nodig om PSV 3 waardevolle punten te ontnemen maar dichterbij dan de paal kwam Lens niet. Aan de kant van PSV was het dwaallicht Bakayoko die rustig het verschil kon maken."

De duivel

Le Parisien had een andere bewoording bij het omschrijven van Bakayoko. "De duivel Johan Bakayoko, die Lens in de heenwedstrijd al pijn had gedaan, hield ook woensdag de verdediging bezig. De Jong liet Samba kansloos, Lens kon niet meer terugkomen."

Le Figaro had niets anders dan lof voor de Belg en noemde woensdagavond de 'Bakayoko-show'. "Wát een speler. hij gaf nooit op en bleef maar kansen creëren. Hij domineerde zowel op de flank als door de as van het veld."