John van 't Schip druk op zoek naar middenvelder 'die er gelijk kan staan'
i

Pro Shots

John van 't Schip druk op zoek naar middenvelder 'die er gelijk kan staan'

Rick Kraaijeveld • 23:44, 05-01-2024 / Laatste Update: 08:00, 15-01-2024

John van 't Schip werkt met Ajax in Spanje toe naar de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. Op de achtergrond is de trainer druk bezig met het zoeken naar middenvelders, Ajax mist namelijk erg veel middenvelders door blessures en wil graag meer ervaring in de ploeg krijgen. "Die zijn alleen niet zo gemakkelijk te vinden", zie Van 't Schip in het AD.

Ajax kampt nogal wat blessures in het as van het veld. Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk en Silvano Vos zijn allemaal geblesseerd. De eerste twee leken op de weg terug, maar die hebben een terugslag gehad. "Vos is ook nog niet klaar, dus deze 3 konden beter in Amsterdam blijven om daar behandeld te worden. Tegen Go Ahead Eagles zijn ze alle drie niet inzetbaar."

Nieuwe middenvelders

Nood aan de man dus bij Ajax, waar de trainer zelf ook al wat namen heeft opgegooid. Hij gaat niet specifiek in op bepaalde namen. In ieder geval is Pierre-Emile Hojbjerg niet meer een optie. Van 't Schip erkende wel dat de naam van Marten de Roon rondgezongen heeft in Amsterdam. "k ga niet in op namen, maar dat is inderdaad een ervaren jongen en hij speelt in het Nederlands elftal. Dat is inderdaad zo’n type, maar dan ga je weer: wil je zo’n jongen voor een halfjaar? Voor langer? Dat zijn dingen die je je moet afvragen."

Een duidelijk profiel heeft Van 't Schip wel, al geeft hij toe dat dat nogal moeilijk te vinden is. "Op de korte termijn weten we wat we willen. Als het een combinatie kan zijn, is dat helemaal mooi. Iemand van zo’n 28 jaar met een hoog niveau. Die is alleen niet zo gemakkelijk te vinden."