John van 't Schip positief na verlies in Marseille: 'Als team goede wedstrijd gespeeld'

Rick Kraaijeveld • 00:56, 01-12-2023 / Laatste Update: 20:06, 04-01-2024

Ajax-trainer John van 't Schip was niet al te negatief na afloop van de verloren wedstrijd tegen en in Marseille. Ajax verspeelde daarmee de kansen voor overwintering in de Europa League, maar de trainer zag genoeg goede dingen. "Er zat meer in", analyseerde hij na afloop.

Ajax kwam al vroeg op achterstand, maar vocht zich snel terug. Iets wat de Amsterdammers de hele tijd deden in de wedstrijd. "Als je ziet hoe we terugkwamen, zelfs met 10 man en ook nog konden winnen...", blikte Van 't Schip terug. Berghuis kreeg een rode kaart, waardoor Ajax met 10 man kwam te staan. "Als je 6 keer ernaar kijkt, wordt het steeds erger", zei de trainer erover.

Conference League

Door het verlies is overwintering in de Europa League niet meer mogelijk. De laatste wedstrijd in de groep is thuis tegen Athene, daar moet resultaat geboekt worden om de tussenronde van de Conference League te bereiken. Daar gaan de Amsterdammers nu alles voor doen. "We moeten weer verder. Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze gevochten hebben en dit mee moeten nemen naar de volgende wedstrijden."