John van 't Schip was ondanks grote overwinning kritisch op zijn Ajax
i

Getty Images

John van 't Schip was ondanks grote overwinning kritisch op zijn Ajax

Rick Kraaijeveld • 00:49, 26-11-2023 / Laatste Update: 07:56, 05-01-2024

John van 't Schip was uiteraard tevreden met de 5-0-overwinning van Ajax op Vitesse, maar had achteraf toch wel wat kritische noten te kraken over zijn ploeg. Zo vond hij dat ze in de 1e helft wat gas terugnamen, waar hij dat liever niet had gezien.

Ajax won met 5-0 van Vitesse en stond met de rust op een zorgeloze 2-0-voorsprong, maar toch had de Ajax-trainer genoeg gezien dat beter kon. "Ik vond dat we soms wat gas terugnamen als we de bal verloren. Dan kon Vitesse ook erdoorheen komen en gevaarlijk worden. Dat mag niet gebeuren", legde Van 't Schip uit. "Ik was ontevreden over het spel als we de bal juist niet hadden. Dan moet je 'm zo snel mogelijk willen veroveren."

Betere tegenstanders

Dat laatste vindt hij erg belangrijk, zeker met het oog op het Europa League-duel met Olympique Marseille. "Als je dat tegen een kwalitatief betere ploeg doet, heb je een groot probleem. We moeten direct reageren bij balverlies."

Over die pot tegen Marseille gesproken, iedereen lijkt daar gewoon weer inzetbaar te zijn. Dus ook Josip Sutalo en Brian Brobbey. "We willen toe naar iets dat veel energie kost en dat zal tijd kosten. Het is de bedoeling dat we het niveau steeds verhogen. Marseille is daarin een mooie uitdaging.