Ontzettend zwak Jong Oranje ontsnapt aan een nederlaag tegen Jong Bulgarije

GettyImages

Rick Kraaijeveld • 22:08, 25-03-2022 / Laatste Update: 22:34, 11-12-2023

De jongemannen van Jong Oranje hebben met geluk een 0-0-eindstand eruit weten te slepen op vrijdagavond in Bulgarije. Het team van Erwin van de Looi had een enorme off-day. De betere kansen waren voor de jonge Bulgaren, zeker in de slotfase klopten zij een aantal keer nadrukkelijk op de deur. Kjell Scherpen was aan Hollandse zijde de beste man op het veld.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jong Bulgarije ging iedereen er van uit dat het een simpele avond voor de jonge Leeuwen zou worden. Niets was minder waar, door het slechte optreden van Jong Oranje brachten zij zichzelf vaak in de problemen. In de eerste helft waren de Bulgaren al een aantal keer dicht bij een treffer. Sylvester Jasper had met 2 schoten de grootste aanspraak op een doelpunt. Aan de andere kant had Nederland hier weinig tegenin te brengen, met een paar afstandsschotjes brachten ze de keeper van de Bulgaren niet in de problemen.

Penalty door Van den Berg?

Een kwartier voor tijd kwam verdediger Sepp van den Berg goed weg, toen hij de spits van Jong Bulgarije omver beukte. De scheids gaf aan dat hij de bal speelde, maar in de herhaling is duidelijk te zien dat dit zeker niet het geval was.

In de slotfase daarna zetten de Bulgaren nog even een tandje bij, met 3 à 4 kansen in de laatste paar minuten vergaten ze zichzelf te belonen. Filip Krastev kwam misschien nog wel het dichtste bij een treffer, 3 minuten voor tijd kwam hij 1 op 1 met Kjell Scherpen maar hij schoot recht op de keeper van Oostende af.